Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yıldırım’ın mektubunu eleştirdi

Yıldırım’ın mektubunu eleştirdi

Çam, Gavur diyenler İzmir sevdalısı çıktı. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım’ın seçmene ulaştırdığı el yazısı mektupta yazdıklarının tamamen seçim öncesi çark etmiş şekilde yazılmış olduğunu belirtti. Çam, İzmir’e ‘gavur’ diyenlerin mektupta tam bir İzmir hayranıymış izlenimi vermesinin manidar olduğunu ifade etti.

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 14:38
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım’ın seçmene ulaştırdığı el yazısı mektupta yazdıklarının tamamen seçim öncesi çark etmiş şekilde yazılmış olduğunu belirtti. Çam, İzmir’e ‘gavur’ diyenlerin mektupta tam bir İzmir hayranıymış izlenimi vermesinin manidar olduğunu ifade etti. Mektup dağıtımının bugünlerde yürütüldüğüne dikkat çeken Çam, “Milletin karşısına çıkıp hesap veremeyecek olanlar, ‘bir sevdadır İzmir, efeler diyarıdır İzmir, özgürlük mücadelesinin simgesidir İzmir’ diyor. Bunun karşılığında İzmirli ne der adama biliyor musunuz; daha dün senin partinin yöneticileri bize ‘gavur’ diyordu, ‘sümüklü’ diyordu,  Diyanet İşleri Başkanı 'İzmir'in farklı bir dindarlığı var, bu dindarlığın irfan geleneğine ihtiyacı var, İzmir'in dini ve manevi hayatını yeniden ayağa kaldıracak, ehil bir müftü atadık' diyordu o zaman niye karşılarına geçip de bu cümleleri kurmadın. Şimdi mi aklına geldi İzmir’in efeliği. Yeni mi uyandı içinde İzmir sevdası. ‘Reis’inden git orada takiye yap diye emir mi aldı? Bu dostlar bizi pazarda görsün hamlelerini İzmirli yutmaz bilesin” dedi.

ATATÜRK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ SAHİPSİZ DEĞİL!

CHP’li Çam eleştirilerinin devamında AKP’nin bugüne kadar Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti üzerinden yaptığı politikaları eleştirdi. Çam sert sözlerle değerlendirdiği mektubun bazı bölümleri için şunları dile getirdi:
“Mektubun devamında geçen ‘büyük Türkiye ideallerinin yeşerdiği yerdir İzmir’ söylemi İzmir’in Türkiye’nin çağdaş yüzü olduğunu unutan sizlerin büyük kavramınızın çok daha ötesinde, çağdaşlıkta Avrupa ile yarışır bir Türkiye’nin öncüsüdür. Sizin büyük kavramınız cebinizin büyüklüğüdür, bu da İzmir’e uymaz.
‘Büyük Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma, onu ilelebet payidar yapma günüdür’ diye İzmirlilere sesleniyorsunuz iyi hoş da Atatürk’ün fotoğraflarını salonlardan kaldıran, dualarından bile çıkaran siz değil misini? Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesi TC’yi devlet kurumlarından kaldıran siz değil misini? Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak şimdi İzmirliye hitap ederken mi aklınıza düştü' Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değil, sizin oy malzemesi yapmanıza da asla müsaade etmeyeceğiz”
‘Mesele millet-memleket meselesi’ diyerek son verilen mektup aslında bitmemiş. Neden mi çünkü meselenin kendilerinin 13 yıldır yarattıkları politikalar olduğu da yazılmalıydı. Asıl meselenin özgürlüklere getirilen kısıtlamalar, tutuklamalar, ekonomiyi tamamen dışa bağımlı hale getirme, işsizliği artırma, yüzlerce yurttaşımızın eylemlerde hayatını kaybetmesi, her güne şehit haberiyle uyanmamız, dünyaya rezil olunan bir dış politikayla yönetilmemizdir. Asıl mesele hala ayakkabı kutularındaki paraların hesabının verilmemesi, 17 Aralık davasının kapatılması, gençlerimizin ve çocuklarımızın her güne endişe ile uyanması, güvenlik sorunu ile hepimizin kafasının meşgul olmasıdır.”


İZMİR HANGİ LİGDE CEVAP VERİN

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AKP İzmir adayı Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde kentteki futbol kulüplerinin yöneticileri ile yaptığı toplantıda ‘önce şehir süper ligde olacak ki kulüpleri de süper ligde olsun. Siyasetin İzmir’i mahkum etmemesi lazım’ sözlerini de hatırlatarak, eleştiri yağmurunu sürdürdü. Çam, “İzmir size oy vermiyor diye siyasetinizle kenti mahkum eden sizsiniz. İzmir hangi ligde siz önce ona cevap verin” dedi. CHP’li Çam, Yıldırım’ın bu sözlerinin İzmir’in eksiğini ortaya koyma değil kente hakaret etme boyutunda olduğunu belirterek, “Güzel İzmirimize seçim çalışmasında uğrayıp hakaret boyutuna varacak sözler sarf edilmesini ne bu kentin yerli vekili olarak ben ne de İzmirliler kabul eder. Soruyorum; hangi şehirler süper ligde AKP’li belediyeler mi. Onlara merkezi yönetimden rant ve para yağdığı için mi ‘süper’ler. İzmir kendi imkanlarıyla tam bir Avrupa kenti olma yolunda ilerlediği için mi süper değil. Siz bu kente merkezi yönetim olarak palavra projeleriniz, rant kokan projeleriniz dışında ne yaptını? Siyaseten hükümet olarak İzmir’i mahkum eden zihniyet gelip bunun yapılmaması gerektiğini söylüyor. Bu mahkumiyeti yapan Uganda hükümeti mi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.