Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de bir garip ‘atama’ krizi: 2 isme jet operasyon!

CHP İzmir’de bir garip ‘atama’ krizi: 2 isme jet operasyon!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda geçtiğimiz hafta yapılan revizyon sonrası İl Başkanı Mustafa Evsen yeniden başkanlığa atanmış beraberinde 20 kişilik yönetimde görevlendirilmişti. Atanan yönetimde oldukları açıklanan ODTÜ siyaset mezunu Canan Öztürk ve hukuk mezunu Uğur Özcan'ın haklarında ortaya ortaya atılan iddialar nedeniyle ilk toplantıda düşürüldükleri öne sürüldü. Bu isimlerden Öztürk yaşanan gelişmeyi doğrularken, “Atandığımı arkadaşlarım iletti ancak daha sonra düşürüldüğümü dolaylı yollarla duydum. Yapılan şık olmadı. Siyasi ahlakla bağdaşmıyor” dedi. CHP İzmir’de bir garip ‘atama’ krizi

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 12:45
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 1 Kasım genel seçimlerine daha aktif bir yönetimle girme amacıyla CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen il başkanlığından istifa etmiş, Genel Merkez, tüzüğün ilgili maddesi gereğince yönetimin devam etmesini sağlıksız bularak yeni atama yapmıştı. Başkanlığa Evsen yeniden getirilirken, başkan dışında 20 kişiden oluşan yeni yönetim de atanmıştı. Kamuoyuna duyurulan yönetimde yer alan Canan Öztürk ve Uğur Özcan'ın görevlendirmeden bir kaç gün sonra yönetimden düşürüldükleri öne sürüldü. Her iki yöneticiye de önce atandıkları bildirilirken, kısa bir süre sonrada yeni yönetimde yer almadıkları iletildi.

"CHP İzmir'de 'Gençlik' revizyonu! Başkan istifa etti, yönetim değişti!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İLK TOPLANTIDA DÜŞÜRÜLDÜLER İDDİASI
İddiaya göre başkanla birlikte 21 kişiden oluşan atama yönetimde yer alan  Canan Öztürk ve Uğur Özcan için gelen tepkiler üzerine iki isminde yönetimde yer almaması gerektiği noktasında Evsen ve yönetim  ilk toplantıda fikir birliğine vardı. Öztürk ve Özcan'ın yönetim kararıyla düşürüldü. Yaşananlar Genel Merkez’e de bildirilirken yerlerine yeni iki ismin görevlendirilmesi talep edildi. Genel Merkez'de Öztürk ve Özcan'ı çıkartarak yeni iki isimin yer aldığı bir atama yaptı.

BAĞIŞ’IN DANIŞMANI İDDİASI
ODTÜ mezunu olan Canan Öztürk için Eski Bakan, AK Partili Egemen Bağış'ın bir dönem danışmanlığını yaptığı, hukuk mezunu  Uğuz Özcan için ise CHP Dikili İlçe Başkanlığı'yla  problemli olduğu iddialarının yönetimden düşürülmelerinde etkili olduğu belirtildi.

ÖZTÜRK: YAPILAN ŞIK DEĞİL
Yaşanan gelişmeleri doğrulayan Canan Öztürk,  “İl Başkanı Evsen'le daha önce görüştüm. Yönetimde olmamı istedi. Hatta plan proje bile yaptık atandığımı arkadaşlarım iletti bana ancak daha sonra düşürüldüğümü yönetimde olamayacağımı dolaylı yollarla duydum. Yapılan şık olmadı. Siyasi ahlakla bağdaşmadı. Bu yaşanan ben de bir küskünlük yaratmadı. Daha çok motive oldum. CHP kimsenin tekelinde değil" dedi. Öztürk, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın kendisini arayarak yaşananların telafi edileceğini söylediğini ifade etti.

EVSEN: ATAMA LİSTESİNDE YOKLAR
İl Başkanı Mustafa Evsen ise Öztürk ve Özcan'ın düşürüldükleri yönünde iddiaların doğru olmadığını ifade etti," Her iki arkadaşımızda yönetimimizde düşündüğümüz isimlerdi. Kendileriyle  ilgili bazı sıkıntılar oluştu. Genel Merkez'le daha önce mutabık kaldığımız listede değişikliğe gittik. Atamaları yapılmadı" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.