Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçim öncesi İzmir’de Osmanlı rüzgarı: Önce Osmanlı Ocakları şimdi de...

Seçim öncesi İzmir’de Osmanlı rüzgarı: Önce Osmanlı Ocakları şimdi de...

Kısa sürede Türkiye genelinde teşkilatlanan ve çeşitli tartışmalarla adından sıklıkla söz ettiren Osmanlı Ocakları’ndan sonra, gözler AK Ocaklar Derneği’ne çevrildi. Genel Başkanlığını Ali Yiğit’in üstlendiği AK Ocaklarının Türkiye teşkilatları dışında Belçika, İsviçre ve Fransa’da temsilcilikleri bulunuyor. Ocağın İzmir İl Şube Başkanlığı’nı ise Ömer Çakmak yürütüyor. Seçim öncesi İzmir’de Osmanlı rüzgarı

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 11:44
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) arasındaki ipler, 1 Kasım erken seçimlerine doğru yaklaştıkça gerilmeye devam ediyor. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, birbiri ardına yaptığı açıklamalarla ‘milliyetçilik’ ve Türk Bayrağı vurgusu yapan AK Parti’yi eleştiri yağmuruna tutarken, MHP tarafından eleştirilen Osmanlı Ocakları’nın ardından AK Ocaklar da yerini aldı.



AK OCAKLARIN HEDEFLERİ NELER'
AK Ocaklarının resmi sitesinde hedefleri şöyle anlatılıyor: “Gelişen ve büyüyen Türkiyemizin kalkınmasında ve gelişmesinde rol alacak; millet olmanın gereği olan manevi ve milli değerlerimize bağlı, insana ve doğaya saygılı; fikren, bedenen ve kültürel yönden sağlıklı, medeniyet şuurumuza sahip, fikri ve vicdanı hür, ilim ve irfan sahibi; çağın gereklerini iyi okuyabilen, toplumumuza ve insanlığa değer katan, demokratik değerleri ve ilkeleri benimsemiş, özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve başarılı bir gençlik yetiştirmek hedefimiz olacaktır.”

AK OCAKLARIN SİYASİ PARTİ BAĞI VAR MI'
Sitede yer alan bilgilerde il ve ilçede teşkilatlanan AK Ocaklarının seçim süresince AK Parti’ye destek vereceği belirtilerek, AK Parti’ye olan bağlılıktan söz ediliyor. Kanuna göre siyasi bir bağ kurulamayacağının vurgulandığı açıklamada, “Dernekler kanununa göre hiçbir Sivil Toplum Kuruluşunun, hiçbir siyasi parti ile bağı olamaz ve aynı zaman da siyasi partinin de bir STK ile resmi bir bağı olamaz. Ama gönülden ve yürekten davasına sevdalananların amacına hiçbir engel mani olamaz. Onun içindir ki, bizlerde sevdası, davası ve alnı AK olanlar olarak, alnımızın AKı ile duruşumuzu göstermekteyiz. Gelişen büyük Türkiye sevdası ve davası için, yeni anayasa çıkartma arzusu içinde Başkanlık sistemini desteklediği için ve hedef 2023 ve 2071 diyerek büyük hedefler düşünerek önümüzü görmeye vesile oldukları için bu seçim süresi içinde tüm il ve ilçelerimizle birlikte AK Parti’ye sonsuz destek olacağımızı beyan ediyoruz” ifadeleri yer alıyor.



“SAHTE TEŞKİLAT VE OCAKLARLA AVUNSUN DURSUNLAR” 
AK Parti’yi gönülden destekledikleri yönündeki açıklamaları nedeniyle Osmanlı Ocakları’nı sert bir dille eleştiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Hiçbir Türk Milliyetçisi hiçbir ülkücü AKP'ye oy vermez. Devşirdikleri insanlarla ya da kurdurdukları sahte teşkilat ve ocaklarla avunsun dursunlar” açıklamalarında bulunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.