Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: 'Baskı görenlere CHP sahip çıkacak'

Çıray: "Baskı görenlere CHP sahip çıkacak"

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu ( ESİDEF) ‘in konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray işadamlarının sorunlarını dinledi. 1 Kasım’da baskı ve zulüm’ün değil demokrasi ve hukukun kazanacağını söyledi. Çıray haksız soruşturmalar ve usülsüz cezalarla yıldırılmaya çalışılan iş dünyasının yüzü CHP iktidarında gülecek dedi.

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 10:03
İZMİR - Ege ve Batı Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Federasyonu ( ESİDEF ) yöneticileri CHP’lileri akşam yemeğinde ağırladı.. CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır,  Ali Yiğit, İl Başkanı Bedri Serter, ve CHP Milletvekili Adayları Ali Engin ve Murat Bakan’ın katıldığı yemekte işadamları yaşadıkları sıkıntıları anlattı..
 
 Saygın ve dürüst işadamlarının içine düşürüldüğü durumu üzücü olarak nitelendiren CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray “ İşadamlarımız daha çok nasıl kalkınırız, daha çok nasıl istihdam yaratırız diye tartışacağı yerde maalesef, haksız ve hukuksuz denetimlerden nasıl kurtuluruzu düşünür hale gelmiş. Sırf iktidarı desteklemedikleri için dev firmalara milyonlarca liralık cezalar veriliyor. Baskı ve tehditle yıldırma politikaları uygulanıyor. Bu zorba düzen 1 Kasım’da CHP iktidarıyla son bulacak. Hukuksuz ve kanun dışı denetlemelerin hepsi iptal edilecek “ diye konuştu.


           
“Türkiye’nin içine düşürüldüğü durum beni yaralıyor” diyen CHP İzmir Milletvekili maalesef Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı yurt dışında alay konusu olmuş, haklarında fıkralar anlatılıyor. Dünya lideri diye karikatürler yapılıyor. En büyük Cumhuriyet projesi olan AB hedefinden giderek uzaklaştık.  Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı güçlü bir Türkiye için CHP iktidarına ihtiyacımız var” dedi
 
Ülkeyi 13 yıldır yönetenlerin iktidar hırsıyla her şeyi ayaklar altına aldığını kaydeden Çıray devlet gelenek ve temayüllerinin yok sayıldığını belirterek koalisyon sürecini de anlattı. Erdoğan görüşmeler gibi seçimi de planladı herkesi oyaladı diye konuşan CHP’li Vekil MHP’yi  de eleştirdi.
Oylamaya katılmayarak Meclis Başkanlığını AKP’ye hediye ettiler diyen Çıray “ HDP ile yan yana oy kullanmayız dediler. Oylamada Genel Kurula gelmediler. AKP azınlık olmasına rağmen başkanlığı kazandı. Ancak aynı MHP bakanların yemini konusunda HDP ile birlikte oy kullandı. Hükümet ne zaman sıkışsa MHP yardıma yetişiyor” şeklinde konuştu. Çıray yapılan baskı ve zorbalığın hesabınının sadece CHP iktidarında sorulacağının altını çizdi.
 
ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ise özellikle 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının ardından iş dünyası üstündeki baskıların daha da arttığına dikkat çekti.. “Türkiye’de son yıllarda hukukun hiçe sayıldığı, binlerce kişi çalıştırıp milyonlarca lira vergi veren kurumların  usulsüz ceza ve denetimlerle yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.. Özkara  Sandıktan güçlü, demokratik ve laik bir hükümet çıkmasını beklediklerini söyledi..

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.