Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balkan camiası tek yürek olacak

Balkan camiası tek yürek olacak

İzmir’deki 35 balkan derneği ile 5 federasyon yöneticileri bir araya gelerek birlikte hareket etme kararı aldı. Dernek ve federasyon yöneticileri dağınık yapıyı sona erdirmek amacıyla Balkan Vakfı kurulması konusunda uzlaştı.

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 13:06
İZMİR - İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan,  Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Kocaman, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, Uluslararası Balkan Federasyonu ve  Pomak Dernekleri Federasyonu yöneticileri ile balkan dernekleri başkan ve yöneticileri Alsancak’taki Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği’nde (Batüder) bir araya geldi

Balkan dernekleri yöneticileri dağınık yapının sona erdirilmesi ve kurumsal  bir bütünlük sağlanması konusunda uzlaştı. Balkan camiasının bir bütün olması gerektiğini belirten yöneticiler Balkan Vakfı kurulması gerektiğini, bu konuda çalışma yapılması konusunda uzlaştı. Toplantıda genel sekreterlik görevine Ömür Şanlı, basın sözcülüğü görevine Medat Şenay oy birliği ile seçildi.

Ömür Şanlı balkan dernek ve federasyon yöneticilerinin her ay düzenli toplanacağını, o ay gelişen olayların değerlendirileceğini söyledi. Bir sonraki toplantının İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği’nde gerçekleştirileceğini belirten Şanlı, ‘’her ay ülke ve şehrimizin gündemini değerlendireceğiz.  Ayrıca  değişik ilçelerdeki derneklerimizde yapacağımız toplantılarda o ilçelerimizde yaşayan insanlardan sorunları dinleyecek çözüm yolları konusunda ortak değerlendirmeler yapacağız. Artık balkan camiası bir bütün olacak,  tepki koyacağız. Ayrıca ilk toplantıda balkan masaları olacak. 11 balkan ülkesinin temsilcileri belirlenecek’’ dedi.

Medat Şenay ise Balkan camiasında kurumsallığın ön plana çıkarılacağını, bu amaçla Balkan Vakfı kurulması konusunda fikir birliğine varıldığını söyledi. Bu konuda hukuki bir çalışma yapılacağını belirten Şenay, ‘’Artık  Balkan camiası olarak her ay kamuoyuna düzenli açıklamalar yapacağız. Artık kimse Balkan camiası adına görüş belirtemeyecek. İzmir’deki bütün federasyonlar ve dernekler bu çatı altında olacak. Artık kum tanesi gibi, değil, kaya gibi bütün olacağız’’ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.