Dolar 32,3723
%-0.34
Euro 34,7305
%-0.22
Altın 2.398,210
%-1.01
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O isimden Çakar'a destek, Şengül'e tepki

O isimden Çakar'a destek, Şengül'e tepki

AK Parti’den istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili Erdal Kalkan, partisinden istifa eden Kenan Çakar’a destek çıktı. Kalkan Çakar’ın istifasını, “Geç kalmış bir karar” sözleriyle değerlendirdi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün Çakar’a söylediği “Meclis üyeliğinden istifa et. Makam için mi istifa etti? O zaman Ertuğrul Günay’dan ne farkın var'” şeklindeki sözlere tepki göstererek, “Sen kısa pantolonla gezerken Günay milletvekilliği yapıyordu. Onun haddine düşmez. Bizim tartışmamız onların iş vereni olan Erdoğanla’dır” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 15:58
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la, “Müteahhit meclis üyeleri imar komisyonlarında yer almasın” konusunda tartışmaya giren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar partisinden istifa etmişti. Çakar’a, 17 yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra AK Partiyle görüş ayrılığına düşen ve istifa eden Erdal Kalkan’dan destek geldi.

GEÇ KALMIŞ KARAR
Yaşanan tartışmayı yakından takip ettiğini belirten İzmir Bağımsız Milletvekili Kalkan, “Meclis üyeliğinden neden istifa etsi? Kenan Çakar uzun yıllardır partiye emeği olan, belediyecilik konusunda bilgisi olan arkadaşımızdır. Bir belediye meclis üyesinin müteahhit arkadaşın imar komisyonuna girdi diye suçlamak ya da önyargılı yanlaşmak çok yanlış. Kenan Bey’in onuru kırıldı. Geç kalmış bir istifa olarak görüyorum” dedi.

ŞENGÜL’E TEPKİ: SEN KISA PANTOLONLA GEZERKEN…
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün, Çakar’a söylediği “Söyledikleri doğru ama istifa yanlış. Kalıp mücadele etmeliydi. Grup başkanvekili olamadığı için gitti. Neden meclis üyeliğinden istifa etmiyor. Grup Başkanvekili olamadığın için mi gitti? Makam için mi istifa etti? O zaman Ertuğrul Günay’dan ne farkın var'” sözlere de tepki gösteren Kalkan, “O arkadaş kısa pantolonla gezerken Ertuğrul Günay, 1977’de bu ülkede milletvekiliydi. Kendisi onuru ile görev yapmış bir siyaset adamıdır. Onun haddine düşmez. Bizim tartışmamız İzmir’deki vekillerle değil onların iş verini olan Recep Tayyip Erdoğan iledir” dedi.

GÜNAY: MUHATAP OLMUYORUM
AK Parti'den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Şengül’ü hedef alarak şunları söyledi: 

"Bazı sözde kişiler demeçlerine adımı katarak basında haber değeri kazandırmaya çalışıyorlar. Bunlara sadece gülüp geçiyorum. Ben 25 yıl meclis dışında kalarak siyasette ismini korumuş bir insanım. Bütün değerini makamdan alanlarla muhatap olmam. Herkes biliyor ki Urla villalarının, Kazlıçeşme dikmelerinin yıkımını zorlamasam Gezi parkı’na AVM yapılmasına karşı çıkmasam bu gibiler de saygı sunmaya devam ederdi. İstemem eksik olsun."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.