Dolar 32,2767
%0.01
Euro 35,0269
%-0.17
Altın 2.472,770
%0.27
Bist-100 10.537,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar bombaladı

Çakar bombaladı

AK Parti’den istifa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar, twitter’dan açıklamalarda bulundu. Çakar, “Şimdi karalama kampanyası başlatıldı. İstifa kararımı bir hafta önceden verdiğimi bilenler bilir. Son dakikaya kadar seçilmiş meclis üyelerinin onurunu kiran söylemlerin, düzeltilmesi için açıklama yapılmasını parti il yönetiminden istedim. Ancak parti il yönetimi bu konuda bir açıklama yapmayacaklarını söyledi. Bu tavır korkak bir tavır olup kabul edilebilir değildir” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 12:00
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la yaşadığı tartışma sonrası partisinden istifa eden İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar, twitter hesabından AK Parti İzmir İl Yönetimini bombaladı.



KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Çakar, kendisi ile ilgili karalama kampanyası başlatıldığını öne sürerek, “Şimdi karalama kampanyası başlatıldı. Bunun böyle olacağını bile bile hiçbir iftiradan korkmadan kararımı verdim. İstifa kararımı bir hafta önceden verdiğimi bilenler bilir” dedi.

KORKAK TAVIR KABUL EDİLEMEZ
Çakar,  “Son dakikaya kadar seçilmiş meclis üyelerinin onurunu kiran söylemlerin, düzeltilmesi için açıklama yapılmasını parti il yönetiminden istedim. Ancak parti il yönetimi bu konuda bir açıklama yapmayacaklarını söyledi. Bu tavır korkak bir tavır olup kabul edilebilir değildir. Bilal Doğan beyin grup başkanvekili olmasını ben  teklif ettim.  İmar komisyonunda görev de istemedim. Bu hususlar bilindiği halde hakkımda haksiz bir karalama kampanyası yapılmasını dikkatle izliyorum. Grupta seçilemedi diye istifa etti söylemi doğru değildir. Grup toplantısında hiçbir konuda aday olmadım. Ve seçimde yapılmadı. Karalama devam ederse .Bu görevleri benim kendimin istemediğimi belgeleri ile ispatlarım” dedi.

NE OLMUŞTU
AŞLIK’LA TARTIŞMA YAŞADI

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın, “Müteahhit meclis üyeleri imar komisyonlarında yer almasın” çıkışının ardından bazı meclislerde müteahhit meclis üyelerinin bu komisyonlarda yer aldı. bunun üzerine Aşlık, “Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız” diyerek tartışmasının fitilini ateşledi. Çakar, Aşlık’ı hedef alan bir açıklama yaparak, “İnsanları bu şekilde zan altında bırakmak vicdanlara sığmaz” dedi. Bu sözlere Aşlık’ın cevabı gecikmedi. AK Parti Milletvekili Aşlık, Çakar’a, “Bu kadar alınganlık gösterilmesinin arkasındaki etkenleri irdelemek gerekiyor. 3-5 daire yapanları kast etmedim” yanıtını vermişti.



AK Parti İzmir İl Başkanı Akay:“İstifasına şaşırdım!”
AK Parti İzmir teşkilatında eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar’ın istifasının yankıları sürerken AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan konuyla ilgili ilk yorum geldi. Akay, “Bu konuyu tatlıya bağlamıştık. Taraflarla da görüştüm. Benim için sürpriz oldu. Böyle bir niyetinin olduğunu bilmiyorduk” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili Kenan Çakar, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la yaşadığı sözlü tartışma sonrası partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Çakar, bugün yaptığı açıklamada, “İstifa kararımı bir hafta önceden verdiğimi bilenler bilir. Son dakikaya kadar seçilmiş meclis üyelerinin onurunu kiran söylemlerin, düzeltilmesi için açıklama yapılmasını parti il yönetiminden istedim. Ancak parti il yönetimi bu konuda bir açıklama yapmayacaklarını söyledi. Bu tavır korkak bir tavır olup kabul edilebilir değildir” demişti.

AKAY İLK KEZ KONUŞTU
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çakar’ın istifası ile ilgili konuştu. Akay, “Ali Bey’le de Kenan Bey’le de bu konunu tatlıya bağlanmasını, bu konunun fazla konuşulmamasını rica ettim. Kenan Bey’le en son görüştüğümüzde konuyu tatlıya bağlamıştık. Ondan sonra ne olduysa oldu. İstifası benim için sürpriz oldu. Kesinlikle düşünmüyordu. Kendisiyle konuştuk. Nazmi Bey de ben de görüştüm. Milletvekili arkadaşlarımızdan da konuşan oldu. Biz gruba girene kadar Kenan Bey’in böyle bir niyetini bilmiyorduk. Sadece şunu söyledi; ‘grup başkanvekili olmayacağım, beni bir komisyonda değerlendirin’ Komisyonda değerlendirdik. Daha sonrada, ‘Ben bu dönem kendi işlerimi takip edeceğim, biraz da kafamı dinleyeyim’ dedi ve komisyonlara girmek istemedi. Gruba giderken istifa edeceğini bilmiyorduk. Grupta yoklama yaptık 49 kişi vardı. Kenan Bey geldikten sonra konuştu ve ‘AK Parti’den istifa ediyorum’ dedi ve çıktı. Arkadan arkadaşlarımız gitti” dedi.

ÇALIŞMA YAPARIZ AMA!
Akay, istifanın tek taraflı olduğunu söyledi. İl Başkanı Akay, “Biz yeniden onun partiye dönmesi için görüşme yaparız. Kararından döneceğini zannetmiyorum ama dönmesi noktasında çalışmalar yaparız” dedi.

TAVSİYE NİTELİĞİNDE SÖYLEDİ
Akay, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın meclis üyeleri ve milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, “Müteahhit meclis üyeleri imar komisyonlarında yer almasın” sözünün tavsiye niteliğinde olduğunu açıkladı. Akay, “Tavsiye niteliğinde bakanımızın söylediği bir söz. Çok fazla üzerinde durulması, deşilmesi gereken bir konu değildi. ‘Bu konuda hassas olun’ dedi. Müteahhitlerden kastı, devlet ihalesi alan müteahhitlerdir. Belediye iş yapanlardır. Bunu çok fazla basında tartışılması sonucunda birbirlerini kırdılar. Çok fazla önüne geçilemedi. Kenan Bey’i frenleyeme çalıştık. Başarılı da olduk. Ama sonu istifa ile geldi” dedi.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.