Dolar 32,2767
%0.01
Euro 35,0269
%-0.17
Altın 2.472,770
%0.27
Bist-100 10.537,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tatlı yediler acı konuştular

Tatlı yediler acı konuştular

CHP’nin 18 Nisan’da yapacağı Parti Meclisi toplantısında, İzmirli PM üyeleri Nazik Işık ve Berrin Gürçay Dilekçi, İzmir’de belediye başkan ve meclis üyesi adaylıklarında kadın kotasına uyulmadığını dile getirecekler. Kotaya uymayanlara yönelik nasıl bir yaptırım uygulanacağının cevabını isteyen partili kadınlara Ankara dönüşü Dilekçi ve Işık detaylı bir bilgi verecek.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 11:14
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 2012 yılında yapılan Tüzük Kurultayı’nda getirilen yüzde 33’lük Cinsiyet Kotası kadınların yüzlerini güldürmüştü. Yüzde 33’lük cinsiyet kotası, parti içinde daha aktif olmak için fırsat bekleyen kadınları umutlandırırken, partiye üye kadın sayısı da artmıştı.Tüzükte yer verilen cinsiyet kotası ile birlikte yerel seçimlerde görev bekleyen kadınlar İzmir’de hayal kırıklığı yaşadı.Çoğu ilçede kotaya uyulmaması nedeniyle isyan eden kadınlar 18 Nisan’daki Parti Meclisi toplantısında İzmir’de kotaya uyulmamasının gündeme gelmesini istiyorlar. Bu doğrultuda harekete geçen İl kadın Kolları Başkanı Özgün Utku,30 ilçe kadın kolu başkanı  ve seçilen kadın meclis üyeleri CHP’nin İzmirli iki kadın PM üyesi Nazik Işık ve Berrin Gürçay Dilekçi ile bir araya geldi. Partili kadınlar bir yandan pasta keserken bir yandan da  her iki PM üyesinden 18 Nisan’daki toplantıda İzmir’de kotaya uyulmadığını dile getirmelerini istediler.

IŞIK: DİLE GETİRMEMİZİ İSTEDİLER
Parti’de görev yapan kadın başkanların kendilerinden İzmir’de kotaya uyulmadığını Parti Meclisi  toplantısında gündeme getirmelerini istediklerini söyleyen PM üyesi Nazik Işık, “Kotalara tam uyulmamış olduğunu ve bunun tüzük ihlaili olduğunu söylediler. Bu durumun farkında olduklarını  genel merkezin bu konuyla ilgili ne yapacağını söylemesini istiyorlar. Kotaya uyulmadığı doğrudur.Berrin Hanım ve benden bu konuyu dile getirmemizi istediler.  Genel Merkez’in nasıl bir adım atacağının cevabını istiyorlar.Uymayanlara yönelik nasıl bir yaptırım yapılacağını öğrenmek istiyorlar. Berrin hanımla birlikte bu konuyu PM'de gündeme getireceğiz”dedi.

"CHP'DE İÇ HESAPLAŞMA" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

17 İLÇEDE UYULMADI
İzmir’de CHP’de 17ilçede meclis üyesi adaylıklarında (Aliağa,Bayındır, Bayraklı, Bergama, Buca, Çiğli, Güzelbahçe,Tire, Urla,Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Kiraz, Menderes, , Ödemiş, Seferihisar ve Torbalı) kotaya uyulmadığı bildirilmişti

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.