Dolar 32,2798
%0.02
Euro 35,0357
%-0.14
Altın 2.472,890
%0.27
Bist-100 10.540,00
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar: “Beni harcadınız!”

Çakar: “Beni harcadınız!”

AK Parti İzmir’de eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar’ın istifasının şoku yaşanıyor. Çakar’ın istifasından hemen önce bazı parti yöneticilerini arayarak, “Beni harcadınız” dediği iddia edildi. Öte yandan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’la Çakar’ın 2006’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekilliği seçimi öncesinde de görüş ayrılığına düştüğü ortaya çıktı. O dönem Aşlık’ın desteklediği meclis üyesi Murat Akdemir’le Çakar grup başkanvekilliği için yarışmış, ipi sadece bir oyla göğüsleyen taraf Akdemir olmuştu.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 13:46
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti eski Grup Başkanvekili ve AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Çakar partisinden istifa ettiğini açıkladı ancak tartışma bitmedi.

İLK SIKINTI BUCA’DA ÇIKTI
Uzun yıllar Gaziemir’de siyaset yapan Çakar, yerel seçimlerde Buca’dan meclis üyesi adayı gösterildi. AK Parti Buca Belediye Başkan adayı Cemil Şeboy’un seçimi kaybetmesinin ardından Çakar’ın Buca Meclisi’nde grup başkanvekili olması bekleniyordu. Ancak burada büyük bir sürpriz yaşandı Çakar bu göreve aday gösterilmedi. Bunu üzerine Çakar hiçbir komisyonda görev almadı.

"ÇAKAR BOMBALADI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

AŞLIK’LA TARTIŞMA YAŞADI

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın, “Müteahhit meclis üyeleri imar komisyonlarında yer almasın” çıkışının ardından bazı meclislerde müteahhit meclis üyelerinin bu komisyonlarda yer aldı.bunun üzerine Aşlık, “Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayız” diyerek tartışmasının fitilini ateşledi. Çakar, Aşlık’ı hedef alan bir açıklama yaparak, “İnsanları bu şekilde zan altında bırakmak vicdanlara sığmaz” dedi. Bu sözlere Aşlık’ın cevabı gecikmedi. AK Parti Milletvekili Aşlık, Çakar’a, “Bu kadar alınganlık gösterilmesinin arkasındaki etkenleri irdelemek gerekiyor. 3-5 daire yapanları kast etmedim” yanıtını verdi.

GRUP BAŞKANVEKİlLİĞİNİ KENDİSİ Mİ BIRAKTI
Çakar, grup başkanvekilliğini kendisinin bıraktığını ve Bilal Doğan’ı desteklediği açıkladı. Ancak bazı partililer, “Kendisi bu göreve devam etmek istiyordu. Eğer görev verilseydi kabul ederdi. Ankara’dan Doğan ismine onay gelmesine Çakar bozuldu” yorumunda bulundu. Öte yandan Çakar’ın bazı parti yöneticilerini adayıp, “Ali Aşlık, il başkanı ve bazı partililer biraraya gelip beni harcadınız” dediği öne sürüldü.

ARALARINDAKİ GÖRÜŞ AYRILIĞI ESKİYE DAYANIYOR
Aşlık ve Çakar’ın arasındaki yaşanan tartışmanın temellerinin 2006’da atıldı. 2006’da İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Çakar’ın karşısına Murat Akdemir rakip çıktı. Dönemin il başkanı Ali Aşlık’ın seçimlerde Akdemir’i desteklemişti. Yapılan seçim sonucunda Akdemir bir oyla Çakar’ı geçti. Çakar’ın bu olaydan Aşlık’ı sorumlu tuttuğu iddia edildi. İkilinin arası o günden sonra bir daha düzelmedi.    

MECLİS ÜYELİĞİNDEN DE İSTİFA ET
Öte yandan Çakar'ın sadece AK Parti'den istifa etmesine tepkiler geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, "Meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerekiyor. Neden duruyor k? " dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.