Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den belediye başkanlarına tebrik turu!

Engin'den belediye başkanlarına tebrik turu!

​CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki parti yöneticileri, yerel seçimlerin ardından tebrik turuna çıktı.Engin ve il yönetimi günün ilk ziyaretini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a yaptı.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, seçimler öncesi büyük çekişmenin yaşandığı Konak’ta rakiplerini geçerek, ipi göğüsleyen Sema Pekdaş’ın kendilerini mahcup etmeyeceğini söyledi. Engin, “Başkanımız herkese eşit şekilde hizmet götürecek. Farklı kesimlerde mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarını çözecek” dedi.Engin daha sonra sırasıyla Buca ve Karabağlar belediye başkanlarını da ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 12:46
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Yerel seçimlerin ardından ilk haftayı sandık nöbeti, ikinci haftayı da disiplin harekatıyla geçiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe turuna çıktı. 4 güne yayılan programda 30 Mart’ta seçilen CHP’li belediye başkanlarıyla makamlarında bir araya gelecek olan Engin’in ilk durağı Konak oldu.İl yöneticilerinin eşlik ettiği Engin, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la makamında bir araya geldi.
Oldukça neşeli bir ortamda geçen buluşmada Engin, seçimlerde sonucu merakla beklenen ilçelerin başında gelen Konak’ta, rakiplerini açık ara farkla geride bırakarak koltuğa oturan Pekdaş’ı tebrik etti. Pekdaş’ın kendisine güvenenleri mahcup etmeyeceğini söyleyen Engin, “Belediye başkanımıza bir kez daha başarılar diliyoruz. Görevini partimizin ilke ve doğrultusuna göre yapacağına inanıyoruz. Kentimizi ve vatandaşları mahçup etmeyeceğine inanıyoruz. Kendisi sadece bir belediye başkanı olmayacak. Aynı zamanda özgür ve kadın haklarının savunucusu da olacak. Çevreyi koruyacak. Bize oy veren milyonlarca İzmirli ve parti olarak da kendisine destek vereceğiz. Ulaşım, altyapı ve sosyal projeler üretilecek. Sadece oy verenlere değil, toplumun her kesimine hizmet edecek ve sadece parti üyesi olarak kalacak. Belediye ile parti örgütleri her zaman farklıdır.  Biz belediyenin icraatlarını halka anlatma ve yüceltme noktasında destek olacağız” dedi.

"PEKDAŞ DÜĞMEYE BASTI" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

"PEKDAŞ MEVZUAT DEĞİŞMELİ" HABER İÇİN TIKLAYINIZ...

HERKESE HİZMET EDECEK
Ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Pekdaş ise, “Biz, partililerle bir arada çalışacağız. Onların gördükleri eksiklik ve yanlışlıkları bize iletmesine ihtiyacımız var. Sıkı bir takipçimiz olmalarını istiyoruz. Görev boyunca CHP’nin belediyelik anlayışını hayata geçireceğiz. Kimseyi ayırt etmeden hizmet edeceğiz. Adaletli bir yönetim yapacağız. Demokrasilerde yetkiler farklı kurumlara veriliyor. Kurumlar birbiriyle ortak iş yapmalıdır. Bir arada çalışılmalı ve karşılıklı denetim yapılmalıdır. Ortak iş yapma kültürü gelişmelidir. Bizim farklı kamu kurumlarıyla yapmamız gereken çok iş var. Biz bu şehirde bütüncül politikayı ortaya koyacağız” dedi.

AK PARTİ’NİN İSTİSMAR ALANI YOK EDİLMELİ
Seçimlerde zorlu bir kampanya dönemini geride bıraktıklarını ve artık hizmet zamanının geldiğini söyleyen Engin, “Bu kentte çeşitli anlamda mağduriyet yaşayan kesimler var. Belediyenin şefkatli eli, bu insanlara ulaşmalıdır. Her kesimin sorunu var ama en zayıftan başlayarak hizmet gitmeli. AKP’nin istismar alanı yok edilmeli. Çünkü AKP, toplumun zayıf ve yoksulların üzerine eğiliyor” dedi.

İKİNCİ DURAK BUCA

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileriyle birlikte Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı ziyaret etti. CHP Buca İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette Engin, “Belediye başkanlarımızın arkasında olacağız” dedi.


KAYNAKLARI DOĞRU KULLANACAĞIZ

Engin Buca’da seçimin zorlu ve çekişmeli geçtiğini belirterek, “Levent kardeşimizin burada başarılı olacağına inanmıştık. Buca’ya hizmet eden eski belediye başkanı ve meclise de teşekkür ederiz. Bayrağı kaldığı yerden alıp daha ileri götüreceğinden şüphemiz yok. Her beş yıl yeni durumlar getiriyor. Beklentiler var. Sosyal demokrat belediye ve parti olarak toplumun en kötü koşullarda yaşayanlardan başlamamız gerekiyor. Belediye olarak yeni dönemde buralara ağırlık vermelidir.  Belediye başkanlığı kamu görevidir. Başkanlar sadece partimizin üyesidir. Belediye başkanlarımızın hep arkasında olacağız. Onlara destek vereceğiz. Toplumun ve insanımızın vergileri ile kıt kaynaklarını doğru kullanmak partimiz için önemlidir. Vergi oranları zaten çok yüksek olan bir ülkeyiz. İsraftan kaçınmamız gerekiyor” dedi. 

Genç Başkan Levent Piriştina ise, “Uzun ve yorucu bir sürecin ardından tekrar CHP’nin bayrağını dalgalandırmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sizler de çok büyük destekler verdiniz. BucaBelediyesi’nin ekibi olarak 5 yıl daha çalışacağız. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Çalışmalara başladık. Her zaman belediyemizin kapıları hemşerilerimize açık olacaktır” ifadelerini kullandı.

KARABAĞLAR'DA TECRÜBE VURGUSU
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na tebrik ziyaretinde bulundu.  İl Başkanı Engin, Başkan Selvitopu’nun da tecrübesiyle Karabağlar’da sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerinin verileceğini belirtti. Selvitopu, “Karabağlar’da CHP’yi tartışmasız hale getireceğiz” dedi.

 
CHP’li belediyelerin kaynakları doğru ve adil dağıtan bir noktada olacağına vurgu yapan Engin, Karabağlar’ın da İzmir’in en büyük ilçesi olduğunu, ancak geçtiğimiz dönem sınırlarının oy kaygılarıyla çizildiğini hatırlattı. Karabağlar’ın kamu binalarının bir arada olduğu bir ilçenin meydanı, hizmet binası dahi olmadığını vurgulayan Engin, şunları söyledi:

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN EN İYİ ÖRNEKLERİ
 “Önümüzdeki dönemde bunlarla birlikte kentsel dönüşüm ve sosyal belediyecilik projeleri de çok önemli olacak. Sizin tecrübe ve bilgi birikiminizle, kentsel dönüşümün en iyi örnekleri Karabağlar’da verilecektir. Parti olarak seçim dönemlerinde çok vaat verip beklentileri yüksek tutmadık. Seçim kazanmak uğruna insanlara çok söz söylemedik, vaatte bulunmadık. Kaynakların sınırlı buna karşın taleplerin yüksek olduğunu biliyoruz. Çalışmalarınızı buna göre yapacağınızdan da eminiz. Doğru planlamalar ve kaynakların doğru kullanımı ile taleplerin en üst düzeyde karşılanması gerekiyor. Halka dokunan sosyal projeler de çok önemli. Geçtiğimiz dönem hayata geçirilen, 1300 öğrencinin eğitim gördüğü KARBEM (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) gibi çok projelerin devamı da önemli. Karabağlar’ın da önümüzdeki dönemde daha da gelişeceğine inanıyoruz” dedi.
 
ÇOK ÇALIŞTIK
Başkan Selvitopu ise örgütlü mücadeleye inandığını, seçim başarısında ise siyasi parti örgütlerinin de çok önemli rol oynadığını ifade etti. Zorlu bir seçim süreci geçirildiğini ve herkesin üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını vurgulayan Selvitopu, “Biz Karabağlar’da kaybetmeyi hiç düşünmedik ama burada sanki kaybedilmiş gibi bir hava vardı. Seçime kayıp olarak bakılıyordu. Bizler inandık, desteklediniz ve başardık. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarla Karabağlar’ı tartışmasız CHP’nin kalesi haline getirmek amacındayız” dedi.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.