Dolar 32,2457
%-0.28
Euro 34,7670
%-0.13
Altın 2.396,810
%0.14
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O aday adayı bu kez 'teslim etti'

O aday adayı bu kez 'teslim etti'

İzmir'in Menderes İlçesi'nde bir dönem DSP, iki dönem de CHP'den belediye başkanı seçilen, 2014'te aday gösterilmeyince yarışa bağımsız katılıp başkanlığın AK Parti'ye geçmesinin sebebi olarak gösterilen Ergun Özgün, yeniden CHP'de göreve talip oldu. Geçen hafta aday adaylık başvurusu CHP İl Başkanı Deniz Yücel tarafından veto edilen Özgün, bu kez CHP Menderes İlçe Başkanlığı'nın kapısını çaldı. Son gün başvurusunu yapan Özgün'ün dosyası İl Başkanı Yücel'in de oluru ile teslim alındı. İl Başkanı veto etmişti ama...

  • Ege Postası
  • 26.10.2018 - 15:48

EGEPOSTASI-Bir kez veto yemesine rağmen CHP'den Menderes Belediye Başkan Aday Adayı olan Ergun Özgün, "İmzaladık. Hayırlı uğurlu olsun dedi. Şimdilik bir sıkıntı yok" dedi.

Geçen hafta İl Başkanı Deniz Yücel'in dosyayı kabul etmemesi ancak şimdi kabul edilmesi konusunun hatırlatılması üzerine Özgün, "Tahmin ediyorum bir yanlış anlaşılmanın getirdiği bir durum vardı. Konuşarak o yanlış anlamaları ortadan kaldırdık. Partimizin en üst karar verici organı genel merkezimizin genelgeleri ve talimatları hepimiz için bağlayıcıdır. İl Başkanımız da tahmin ediyorum bu konuda yanlış anlamadan kaynaklanan bir şekilde konuya tam hakim olamadığı için, Menderes'te yaşananlara o gün itibariyle tam olarak vakıf olamadığı için böyle bir tasarruf kullandı" yanıtını verdi.

Özgün, şöyle devam etti:

"Ama varılan sonuç önümüzdeki günlerde partimizin çıkarı ve menfati için hepimizin il başkanından tutun partinin en küçük üyesine varıncaya kadar sorumluluklarını yerine getirme dönemidir. O yüzden makam mevki ünvan statü farkı gözetmeksizin insanın verimliliği ve üretkenliği önplana çıkacaktır. O nedenle biz görevimizi üstlenmiş durumdayız. Görevimizi yerine getirmek adına da Menderes ilçesinde varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz."

TUNCAY ÖZKAN İDDİASI

Bu arada, geçen hafta İl Başkanı Deniz Yücel'den veto yiyen Ergun Özgün için CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın devreye girdiği iddia edildi. Özkan'ın hem CHP İl, hem de Menderes İlçe teşkilatı düzeyinde yaptığı girişimlerin ardından Özgün'ün dosyasının kabul edildiği öne sürüldü. Menderes CHP İlçe Başkanı Turgay Güler'in Özgün'ün başvuru dosyasını İl Başkanı Deniz Yücel'in oluru ile kabul ettiği bildirildi.

SEÇİM KAYBETTİRMİŞTİ

Menderes'te bir dönem DSP, iki dönem de CHP'den belediye başkanı seçilen, 2014'te aday gösterilmeyince yarışa bağımsız katılıp, başkanlığın AK Parti'ye geçmesinin sebebi olarak gösterilen Ergun Özgün, geçen hafta yeniden CHP'den göreve talip olmuştu. Ancak, Özgün dosyasını teslim etmek üzere geldiği CHP İl Başkanlığı'nda beklemediği bir tepkiyle karşılaşmıştı. İl Başkanı Deniz Yücel, dosyasını kabul etmesinin mümkün olmadığını söylediği Özgün’e "2014 yılındaki olaylar örgütün ve İzmir kamuoyunun hafızasında. Başvurunuzu kabul edemem; ancak siz örgüte destek verebilirsiniz. Kapımız herkese açıktır. Ancak başvurunuzu kabul edemem. Sizin özel bir durumunuz var. Fakat üyelik başvurunuzu alabilirim. Bu konudaki takdir Genel Merkez'indir" demişti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.