Dolar 32,5171
%0.09
Euro 34,9014
%-0.2
Altın 2.441,430
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yücel'den o başkana veto; Yaptıklarını unutmadık

Yücel'den o başkana veto; Yaptıklarını unutmadık

Menderes'te 2014 seçimlerinde partisi aday göstermeyince istifa edip bağımsız olarak yarışa katılan Belediye Eski Başkanı Ergun Özgün, CHP'den aday adaylığı başvurusu yapmak için gittiği il başkanlığında beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. İl Başkanı Deniz Yücel, Özgün'ün dosyasını, "2014’te yaşananlar hala unutulmadı" diyerek kabul etmedi. 'Yaptıklarını unutmadık'

  • Ege Postası
  • 19.10.2018 - 13:14

HALİDE DEMİR POLATLI / EGEPOSTASI - Menderes'te bir dönem DSP, iki dönem de CHP'den belediye başkanı seçilen, 2014'te aday gösterilmeyince yarışa bağımsız katılıp, başkanlığın AK Parti'ye geçmesinin sebebi olarak gösterilen Ergun Özgün, yeniden CHP'den göreve talip oldu, ancak dosyasını teslim etmek üzere geldiği il başkanlığında beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

İl Başkanı Deniz Yücel, Özgün’ün dosyasını kabul etmesinin mümkün olmadığını belirterek almadı, 2014’te yaşananların hala unutulmadığını söyledi. 

İl Başkanı Deniz Yücel, Özgün'e "2014 yılındaki olaylar örgütün ve İzmir kamuoyunun hafızasında. Başvurunuzu kabul edemem; ancak siz örgüte destek verebilirsiniz. Kapımız herkese açıktır. Ancak başvurunuzu kabul edemem. Sizin özel bir durumunuz var. Fakat üyelik başvurunuzu alabilirim. Bu konudaki takdir Genel Merkez'indir" dedi.

Özgün, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile aramızda bir çelişki vardı. O çelişkilerin yansımaları olarak da bugün İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, başvuru dosyasını teslim almayacağını söyledi. Ben de kendisine partinin, genel başkanın ve genel başkan yardımcılarının Türkiye’de üye olsun, olmasın herkesin başvuru yapabileceği yönündeki genelgesini hatırlattım. Fakat kendisi il başkanı olarak dosyayı kabul etmeyeceğini, almayacağını söyledi. Ben de kendisine beni tanıyıp tanımadığını sordum. Beni tanımadığını belirtti. İlk defa konuştuğumuzu söyledi. Ben de 'O halde ben sizin yanınıza gelmeden kanıyı oluşturmuşsunuz. Bu bir karar değil talimat' dedim" diye konuştu. 

'PARTİNİN YETKİLİ ORGANLARI DEĞERLENDİRECEK' 

O talimatın sahibinin de muhtemelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olduğunu dile getirem Özgün, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Çünkü Kocaoğlu'nun, 2014 yılında yanlış ve hatalı politikaları nedeniyle CHP İzmir’de bir çok ilçede seçimi kaybetti. Aziz Kocaoğlu tarafından doğrudan atanan belediye başkanları seçimi kaybetti. CHP seçimi kaybetmedi. Menderes’te seçimi kaybeden Aziz Kocaoğlu ve onun adayıdır. CHP İzmir İl Başkanı genelgelere aykırı olarak da benim adaylık başvurumu kabul etmeyeceğini söyledi. Zorla dosyamızı il başkanlığına verme durumumuz yok. Partimizin yetkili organları, bu durumu değerlendirecektir. İl Başkanı'nın tasarruf yetkisinin nereye yaslandığını, genel merkez değerlendirecektir. İzmir’de hala Aziz Kocaoğlu’nun söyledikleri ön planda değerlendiriliyor. 2014’te yapılan yanlışların aynısın devam etmesini istemiyoruz. O dönemde yanlış yapanlar hala yanlış yapmaya devam ediyor İzmir siyasetinde." 

PARTİLİLERDEN TEPKİ

Aday gösterilmemesine tepki olarak istifa eden ve CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde seçimi kaybetmesine neden olmakla suçlanan Ergun Özgün’ün Menderes’ten belediye başkan aday adayı olmak için yeniden harekete geçtiği haberi, CHP Menderes İlçe Örgütü’nde de büyük rahatsızlık yarattı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da parti politikalarıyla ters düşen, partiye seçim kaybettiren isimlerle ilgili tutumu net olmuş ve bu isimlere müsamaha gösterilmeyeceğini belirtmişti.

MENDERES 400 OYLA KAYBEDİLMİŞTİ

Menderes’te önceki dönem CHP’den belediye başkanlığı yapan Ergun Özgün, 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyince partisinden istifa etmiş, yarışa bağımsız katılmıştı. CHP, Ahmet Pala ile girdiği yarışı yaklaşık 400 oy farkla kaybetmiş, seçimi AK Partili Bülent Soylu kazanmıştı. 

'YENİ CHP’Lİ OLMADIM' DEMİŞTİ

2014 yerel seçim sürecinde partisinden aday gösterilmemesinin nedeni olarak Atatürkçü olmasını gösteren Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün, o dönem yaptığı açkılamada “Ben Atatürkçüyüm. CHP’nin Altı Ok’unu savundum. Halkçılık, Devrimcilik ve Laiklik ilkelerinden asla taviz vermedim. Bunu Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu toplantılarında yüksek sesle, açıkça dile getirdim. Y-CHP’li olmadım. Yeni usulde Y-CHP’lilerin atamaları yapılıyor. Benim gözlediğim; yeni CHP’nin imar ve inşa sürecine hizmet verenler geliyor” ifadelerini kullanmış ve partisinden istifa edip bağımsız aday olmuş ve oyların bölünmesine neden olmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.