Dolar 32,3804
%0.07
Euro 34,7766
%-0.04
Altın 2.398,160
%0.06
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mardinliler'den o habere tepki!

Mardinliler'den o habere tepki!

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) Eski Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak ve bazı Mardin yöre derneklerinden bir basın kuruluşunda yer alan bir siyasi partiyi destek haberi ile ilgili açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 21.05.2015 - 17:28
İZMİR - İMAF Eski Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Mardinliler Vakfı (MARVAK) Başkan Vekili İsmail Bedir’in bir gazetede yer alan açıklamasında kendisinin de siyasi bir açıklama yaptığı ile ilgili habere açıklık getirdi. Irmak, MARVAK’ta Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun katılımıyla yapılan toplantıyla ilgili bilgi vererek, “Diyarbakır Milletvekili Sayın Galip Ensarioğlu’nun Mardinliler Vakfı’na yaptığı ziyarete, Sayın Ensarioğlu ve MARVAK Başkan Vekili Sayın İsmail Bedir’in davetiyle katıldım. Toplantıda siyasi partilerle ilgili  bir konu gündeme gelmedi ve desteklememizle ilgili herhangi bir konuşma olmadı. Toplantıdaki konuşmada Sayın Ensarioğlu, çözüm süreci ile ilgili fikirlerini söyledi. Biz de bu konudaki görüşlerimizi Doğulu bir vekil olan Sayın Ensarioğlu’na aktardık. Ayrıca, İzmir’de yaşayan Mardinlilerin STK örgütlenmeleri üzerine sohbetimiz oldu. Örgütlenme ile ilgili kendisine bilgi verildi” dedi.



BİR PARTİYİ DESTEKLEMEDİM
Gazetede yer alan söz konusu haberde siyasi parti destekçileri arasında isminin yer almasına tepki gösteren Irmak, “Bugün (21 Mayıs) bir basın kuruluşunda ‘İMAF Onursal Başkanı’ olarak adımın bir siyasi parti destekçileri arasında yer alması ise inisiyatifimin dışında gelişen bir durumdur. İMAF’ta başkanlık yaptığım süre boyunca da tüm siyasi partilere eşit mesafede oldum. Haberde  şahıslar üzerine gerçekleştirilen spekülasyonlar da tamamen bilgimin dışındadır. İzmir kamuoyu ve hemşerilerimizin bilgisine sunarım” diye konuştu.
Çiğli Mardinliler Dernek Başkanı Fuat Uzunkaya da, toplantıya Doğulu bir vekil olan Galip Ensarioğlu’nu karşılamaya gittiklerini ve herhangi bir siyasi partiye destek açıklamasına imza atmadıklarını kaydetti.

DERNEKLERDEN DE TEPKİ VAR
Konu ilgili İzmir’de faaliyet gösteren bazı Mardin yöre dernekleri de açıklama yaptı. Savurlular Derneği Başkan Yardımcısı Eşref Arasan, haberde dernek başkanları Metin Aslan’ın da adının geçtiğini kaydederek, “Bizim böyle bir desteğimiz söz konusu değildir. Başkanımız veya herhangi bir üyemiz böylesi bir destek toplantısına katılmamıştır” ifadesini kullandı.
Mardin-Ömerli-Alıçlılılar Derneği Başkanı Mehmet Salih Altuğ da, haberde derneklerinin adının yer almasına tepki gösterdi. Altuğ, “Haberi görünce şaşırdım. Bizim böyle bir desteğimiz yok” dedi.
Mardin-Savur-Yenilmez Köy Derneği Başkanı Abdülselam Aydemir de, yapılan toplantıdan haberdar olmadığını kaydederek, “Dernek başkanı olarak orada değildim ve yönetim kurulumuzun böyle bir kararı yoktur” sözlerine yer verdi.
Derikiler Dernek Başkanı Ömer Gökalp de, haberde derneklerinin de adının yer aldığını belirterek, “Haberde bir önceki başkanımız Sayın Selahattin Bıçakçı’nın adı geçmektedir. Şu anda derneğin başkanı benim ve dernek olarak böyle bir karede olmamız söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.