Dolar 32,3436
%-0.05
Euro 34,8921
%0.29
Altın 2.377,630
%-0.8
Bist-100 10.212,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta  gündem 'o' haber

Konak'ta gündem 'o' haber

Konak Belediyesi Aralık ayı 2. oturumu Kürşat Selçuk başkanlığında yapıldı. Oturuma damgasını vuran konu, son günlerde gazeteler ve internetlerde sıkça yer bulan Konak Valiliği’nin duvarında yazılı duran “Cumhuriyet Fazilettir” yazının tadilat sonrası kalkmasıydı… CHP Konak Grup Başkan Vekili Mehmet Türkbay’ın hedefinde Konak Kaymakamlığı vardı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 21:06
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Gazetelerde Konak Kaymakamlığı ile ilgili medyada yer bulan ve tüm Türkiye gündemine oturan “Cumhuriyet Fazilettir” yazısının tadilat sonrası kaldırılmasına CHP Konak Grup Başkan Mehmet Türkbay’dan tepki geldi. Konak Kaymakamı’nın ulusal bir gazetede yer alan “Asmak zorunda değilim” sözlerine meclisin gündem dışı bölümünde CHP Konak Grup Başkan Vekili Mehmet Türkbay’dan tepki geldi.. Konu ile ilgili açıklama da yapan Türkbay, Konak Kaymakamı’nın açıklamalarına anlam veremediğini söyledi.Türkbay, “Kaymakam hatasından dönerse eleştirdiğim gibi, kutlarım” dedi.

"ÇOK ŞAŞIRDIM, BEKLEMEZDİM"

Gazetedeki o haberi okuduğunu söyleyen Türkbay, Konak Kaymakamı ile iyi çalışıldığını ve bu yaptığı açıklamaya anlam veremediğini belirtti. Türkbay, “ Açıklamalarını gazetede görünce açıkçası şaşırdım. Bu insan cumhuriyet okullarında okumuş birisi. Cumhuriyet okullarında okumasa nasıl kaymakam olacakt? Ben şahsım adına konuştum. Söylenilmesi gereken çok şey var ama malum dokunulmazlığımız olmadığı için…” dedi.

"ART NİYET ARIYORUM"
“Onu asma mecburiyetimiz yok “ açıklamasının talihsizlik olduğunu söyleyen Türkbay, yazının 20 yıldır bina üzerinde aynı yerde durduğunu belirtti. Türkbay konuşmasında şunları söyledi; “Nereden kaynaklanıyor bu hareketi. Cumhuriyet fazilettir yazısından neden ürkülüyor k? 20 yıldır bu yazı burada durmakta. Hangi akla hizmet bu yazı kaldırılıyo? Kayamakamı iyi biri olarak tanıyordum. Bu yaptığı olmadı. Herkes konuya karşı tepkili yaklaştı. Asma mecburiyetinde değilim demek ne deme? Ben kaymakam beyden böyle bir şey beklemiyordum. Gayet uyumlu çalışılıyordu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.