Dolar 32,1821
%0.01
Euro 34,9554
%-0.1
Altın 2.503,760
%-0.27
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni Fuar alanı için KİK'ten güzel haber geldi

Yeni Fuar alanı için KİK'ten güzel haber geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Travel Turkey Turizm ve Konferans Fuarı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada İzmir’e müjde verdi.Başkan Kocaoğlu, Gaziemir’e yapılacak kent tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Yeni Fuar Alanı ihalesinde KİK’in son itirazı da reddettiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 14:35
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -6-9 Aralık tarihlerinde organize edilecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Konferansı Fuar’da düzenlenen törenle kapılarını açtı.

KİK SON İTİRAZI REDDETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada İzmir’e müjde verdi.Başkan Kocaoğlu, Gaziemir’e yapılacak kent tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan Yeni Fuar Alanı ihalesinde Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) son itirazı da reddettiğini açıkladı. KİK yapılan itirazların sonuncusu olan VARYAP Ortaklık girişiminin şerhini de inceleyip reddetmiş oldu. Böylece İzmir için önemli bir yatırımın önü açıldı.

 “MEVCUT FUAR ALANINI KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Sabah saatlerinde yeni fuar alanı ile ilgili aldığı haberden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kocaoğlu konuşmasında şunları söyledi; “Uğraştığım çaba sarf ettiğim İzmir Yeni Fuar Alanı’nın son itirazcısının da KİK’te reddi gerçekleşti. Nisan’da başlayan ihale nihayet sonuçlandı. İzmir’e ülkemize ve Türkiye Fuarcılığına hayırlı uğurlu olsun. Proje Gaziemir’de 337 bin metrekarede gerçekleşecek.Toplam bedeli  350 milyon lira... Yatırımın İzmir’e katkısı tartışılmaz boyuttadır. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın ismi duyulmaktadır sadece… Çeşitli fuarlar ile yaklaşık 30 fuar gerçekleştiriyoruz. Senede 150 gün yapıyor. Taksicilerimiz, lokantalarımız, otellerimiz, esnafımız bundan yararlanıyor.  Gaziemir’deki yeni alan inşaatı başladığında şuan ki fuar alanında restorasyon çalışmaları yapılacak. Fuarcılık ile kongrecilik kardeş gibidir Mevcut alanı kongre merkezi olarak İzmir’e kazandıracağız. Büyükşehir kendi olanakları ile fuar sektörünün gelişmesi için olmazsa olmaz alt yapı yatırımlarına 2 senede 400 milyon ayıracak.Belediye başkanı olarak kentin klasik görevlerinden sorumlu olduğumuz kadar bu kentin yerelde kalkınmasını kendimize amaç edindiğimiz için bu yatırımları yapıyoruz”  

400 milyonluk yatırım

“Bugün benim için çok önemli bir gün” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Kocaoğlu, iki firmanın Kamu İhale Kurumu’na itirazı nedeniyle tamamlanamayan yeni fuar alanı ihalesini sonuçlandırdıklarını duyurdu. Başkan Kocaoğlu, “ 19 Nisan’dan bugüne kadar uzayan ihale sonuçlandı. Göreve geldiğim günden beri uğraştığım, yoğun çaba sarf ettiğim yeni fuar alanı için bu sabah Kamu İhale Kurumu internet sayfasından son firmanın itirazının da reddedildiğini öğrendik. İzmir’e, ülkemize ve Türkiye fuarcılığına, dünya ticaretine hayırlı, uğurlu olsun. En kısa zamanda sizleri temel atma törenimize bekliyoruz” diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.