Dolar 32,2597
%0.06
Euro 34,7327
%-0.12
Altın 2.402,320
%-0.29
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merakla beklenen çöp zirvesi gerçekleşti

Merakla beklenen çöp zirvesi gerçekleşti

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak arasında merakla beklenen çöp zirvesi Fuar’daki İZFAŞ Binası’nda gerçekleşti. Yaklaşık yarım saat süren toplantıda net bir sonuç çıkmazken her iki başkanda teknik incelemelerin yapılacağını belirtti. Kocaoğlu, “Çöp tesisi ile ilgili kararı ne ben vereceğim ne de Cevat Başkan verecek” derken Durak ise, “Görüşmeden olumsuz ayrıldığımı söyleyemem. Buraya gelmeden önce ne söylediysem Başkan Kocaoğlu’na bunları tekrar ettim” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 21:20
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ â€“ Büyükşehir Belediyesi tarafından yeri sır gibi saklanan katı atık bertaraf tesisinin Karşıyaka Yamanlar bölgesine yapılması düşünüldüğünün ortaya çıkmasından sonra bu eksende karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak merakla beklenen çöp zirvesini gerçekleştirdi. Fuar’daki İZFAŞ binasında başkanlık ofisinde gerçekleşen toplantıya ilk önce Durak geldi. 10 dakika sonrada Kocaoğlu binaya giriş yaptı. İki başkanın da elindeki dosyalar dikkat çekti.

“ABİ KARDEŞ GİBİYİZ”
Yarım saat süren toplantının ardından başkanlardan açıklama geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ “Biz abi kardeşi gibiyizdir. Amacımız hizmet etmek.Onun dışında bir şey söz konusu olamaz. Karşılıklı görüş alışverişine bulunduk. İnceleme yapacağız. Çöp tesisi ile ilgili kararı ne ben vereceğim ne de Cevat Başkan verecek. Bunun bir sürü alt yapı çalışmaları olacak” dedi.



“KARAKAYALI’YA TEŞEKKÜR AMA…”
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın, çöp tesisine talip olmasını değerlendiren Kocaoğlu, “ Kemalpaşa Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz ama yer uygunsa bu yapılacak bir iş. Orada da araştırmalar yaparız. Ama bu Karşıyaka ve Menemen arasındaki yerden vazgeçeceğiz anlamına gelmiyor. Zaten kuzeyde bir yere mutlaka ihtiyacımız var. Biz yasal prosedürünü tamamlayıp ÇED raporunu aldığımız en az iki veya üç yere bu tesisi çeşitli büyüklüklerde kuracağız. Önce bir örneğini gösterirsek sonraki aşamalar daha kolay geçecek” dedi.

“TESİSİ İSTEMEDİĞİMİZİ BİLİYOR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Görüşmeden olumsuz ayrılıdığımı söyleyemem. Buraya gelmeden önce ne söylediysem Başkan Kocaoğlu’na bunları tekrar ettim.Başkan projelerin inceleneceği söyledi. Kendiside bu konuda titizlikle çalışılacağını söyledi. Neticeyi bekleyeceğiz.Ciddi olarak önümüzü açıyorsa söyleyecek bir şeyimiz yok ancak başkan tesisi istemediğimizi biliyor” dedi.
 Durak'ın  toplantıda yeni tesis için Başkan Kocaoğlu’na Aliağa Yeni Şakran’da bulunan boş arazileri önerdiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.