Dolar 32,3433
%-0.05
Euro 34,9102
%0.34
Altın 2.399,520
%0.11
Bist-100 10.186,00
%-0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir'in Çernobili'nde sürece Günay el koydu

'İzmir'in Çernobili'nde sürece Günay el koydu

Travel Turkey İzmir- 6. Turizm Fuar ve Konferansı'nın çıkışında, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziemir’de bir kurşun fabrikasının bahçesinde radyoaktif sızıntı yarattığı söylenen atıklarla ilgili olarak,"daha ciddi inceleme yapılması gerekiyor. Çocukların gidip atıklara ulaşmasının engelleneceği çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 16:19
İZMİR -Travel Turkey İzmir- 6. Turizm Fuar ve Konferansı'nın çıkışında gazetecilerin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziemir’de bir kurşun fabrikasının bahçesinde radyoaktif sızıntı yarattığı söylenen atıklarını tehlikeli şekilde depolanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu
Bakan Günay, İzmir’in Gaziemir İlçesi’nde atıklarını toprağa gömdüğü için radyasyon değerleri normalin üzerinde olan kurşun fabrikasıyla ilgili soru üzerine de konuyu yakından izlediğini, Çevre İl Müdürlüğü’nün 2008’de çevreye verdiği zarar nedeniyle fabrikaya 300 bin lira ceza kestiğini hatırlattı. Bakan Günay şöyle dedi:
"Çok eski bir fabrika. Uzun yıllar çalışmış ama son yıllarda galiba depolama sisteminde bazı aksaklıklar var. Daha önceki yıllarda çevreye zarar verdiği kararına varılmış ki ciddi ceza verilmiş. Bununla ilgili Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’ndan bana yazılı bir açıklama göndermelerini talep ettim. Hala ulaşmadı. Ama ben daha ciddi bir incelemenin yapılması gerektiğini düşünüyorum. En azından insanların o tehlikeli bölgeye ulaşmasını engelleyecek çevre düzenlemelerinin yapılması gerekiyor. Çünkü raporda o tel örgünün zaman zaman yırtılmış olduğu, içine girip çıkılabilir olduğu ve çocukların bu tehlikeli bölgede oyun oynadığı ifadeleri yer aldı. Bu tür bir olay hiçbir ihmale, müsamahaya imkan vermez. Son derece titizlikler bir araştırma yapılması gerektiğini düşünüyorum”
(DHA)

GREENPEACE, TAEK'İN AÇIKLAMASINI YETERSİZ BULDU

ÇEVRE MÜHENDİSLERİNDEN TEHLİKELİ ATIK UYARISI


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.