Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'nu istemeyenler toplandı ama...

Kocaoğlu'nu istemeyenler toplandı ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun partisi CHP tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday gösterilmesine tepki gösteren ve sosyal medya üzerinde “İzmir Siyaset Platformu” çatısı altında örgütlenen grup Gündoğdu Meydanı’nda toplanarak eylem yaptı. Katılımın az olduğu gözlenen eylemde, alana gelen bir vatandaşın platforma tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 16:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden örgütlenerek eylem kararı alan İzmir Siyaset Platformu’nun İzmirlilere yaptığı “Bayrağını kap, alanlara gel, geleceğine sahip çık” mesajı yanıtsız kaldı. Günler öncesinden duyurulan eyleme yalnızca 50 kişi katılırken, “Kocaoğlu’na hayır”, “Yalaka değil, İzmirliyiz”, “Bize kaç yevmiye ceza keseceksin'”, “Gezi’ye teşekkür için geç kaldın” şeklinde pankartlar taşıyan göstericiler ile alana gelen vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. İzmir’de yerel seçim yarışın oldukça hareketli geçeceğini doğrular nitelikteki bu olay sonrasında platform yaptığı basın açıklaması ile eylemine olaysız biçimde son verdi.

“BİZİM ARKAMIZDA KİMSE YOK”

CHP’nin parti üyelerine “Eyleme katılmayın” şeklinde mesaj göndermesine tepki gösteren İzmir Siyaset Plaformu Sedat Çuhadar, kendisinin de CHP’li olduğunu belirterek, “Ben bu gönderilen mesajların CHP gibi demokratik bir partiye yakışmadığını söylüyor ve kınıyorum. Eğer buraya katılıp tepkimizi göstermek suç ise ben bu suçu işlemeye devam edeceğim. Biz İzmirli vatandaşların sesiyiz. Bizim arkamızda kimse yok. Biz laik, demokrat ve çağdaş kent vatandaşlarıyız” dedi.

“AZİZ KOCAOĞLU’NU BİZE DAYATAMAZSINIZ”

Platform sözcülüğünü yapan Ferhat Odabaşıoğlu ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Gezi olayları sırasında halkı karşısına aldığını belirterek, hükümet yanlısı bir tutum içerisinde bulunduğunu savundu ve CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek değişim istediklerini kaydetti. Odabaşıoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gezi Direnişi sırasında bu ülkenin gençleri Başbakan’ın TOMA’ları karşısında direnirken, bu kentin belediye başkanı TOMA’lara su verdi, çevik kuvvet ekiplerini taşıdı, hatta onlara kumanya dağıttı. Kocaoğlu, önce bunu inkar etti, sonra suçunu kabul ederek olanları itiraf etti. Çete davasında “Hukuk istiyorum” diyorsun, peki sen hukuku uyguluyor musu? Bana hukuk ama herkese guguk mu diyorsu? Gezi’yi algılayamadın, hatta Gezi düşmanı oldun. Gezi’ye destek veren kendi işçilerini bile cezalandırdın. Yetmedi, Yüksek Hakem Kurulu’na başvurup grevi engelledin. O da yetmedi, kendi seçmenine, İzmirlilere yalaka dedin. Bizim başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yoksa senin başöğretmenin Başbakan Erdoğan m? Binali Yıldırım tavşan aday m? Sen herkesin adayı mısı? Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, cemaat ile İzmir’i böyle mi yıkacaksını? Biz TOMA’cı, cemaatçi, sermayeci, Gülcü, Hocacı, locacı, Aziz Kocaoğlu’nu dayatamazsınız. Yoksa kendi yolumuzu çizeriz” diyerek tepkisini dile getirdi.



“BUNLAR MI CHP’Lİ SÖZÜ KAVGA ÇIKARDI”

Odabaşı’nın basın açıklaması esnasında Gündoğdu Meydanı’na gelen ve emekli devlet memuru olduğu öğrenilen Tahir Faydalı isimli vatandaş yapılan eyleme tepki göstererek, “AKP’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Devlet ne halde, siz nelerle uğraşıyorsunu? Belirlenmiş adayı değiştirmeye çalışıyorlar. Bunlar mı CHP’li'” diyerek sahneye yürümek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Ferhat Odabaşıoğlu yaşananlar üzerine basın açıklamasını yarıda keserek tepkili vatandaş ile konuşmak isterken, bu çabası sonuçsuz kaldı ve sahneden “Ben AK Parti’li değilim, kesinlikle AK Parti’ye karşıyım. Ben Gezi ruhunu savunuyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı. Yarım kalan eylem, tansiyonun düşmesi ile birlikte yapılan basın açıklamaların ardından son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.