Dolar 32,3890
%0.09
Euro 34,7710
%-0.06
Altın 2.398,590
%0.07
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Duran Afiş'e tepki yağmuru!

Duran Afiş'e tepki yağmuru!

CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Cihan Türsen’in taraftarlarının ilçede gerçekleştirdiği Duran Afiş eylemine sosyal medyadan tepki yağdı. Yüzlerce kişi,Duran Afiş eyleminin Gezi olaylarına damga vuran Duran Adam eyleminden esinlenerek yapıldığını ifade etti, Türsen’e ‘Gezi eylemlerini kendi siyasi reklam çalışmasına alet ettiği’ gerekçesiyle tepki gösterdi. Türsen gelen tepkiler üzerine açıklama yaprak ‘Duran Afiş’ eyleminin bundan böyle “gönüllü yurttaş afişleri” adı altında devam edeceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 04.01.2014 - 12:24
EGE POSTASI - CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı avukat Cihan Türsen’in taraftarlarının yaptıkları ‘Duran Afiş’ eylemi sosyal medyada tepki çekti. Türsen’e sosyal medya üzerinden vatandaşlar ‘Gezi eylemlerini kendi siyasi reklam çalışmasına alet ettiği’ gerekçesiyle tepki gösterdi. Tepkilerin artması üzerine Türsen kendisine ait Facebook sayfasından açıklama yaptı. Türsen, Duran Afiş eyleminin bundan sonra “gönüllü yurttaş afişleri” olarak devam edeceğini açıkladı.

SİYASİ MALZEME YAPILDI TEPKİSİ


YSK’nın yerel seçim sürecine yönelik açıkladığı afiş yasağının 1 Ocak itibariyle kalkmasının ardından CHP Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı Cihan Türsen’i destekleyen kadınlı erkekli, her yaştan onlarca partili bedenlerine astıkları afişlerle Karşıyaka Çarşısı’nda dolaştı, İskele önünde aralıklarla tek sıra halinde dizilip “Duran afiş” gösterisi yaptı. Gündeme oturan eylem beraberinde tepkileri de getirdi. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar Türsen’in taraftarlarının Duran Afiş adı altındaki eyleminin, Gezi olaylarında sembol haline gelen ‘Duran Adam’ eyleminden esinlenerek yapıldığını dile getirdiler, Duran Adam eyleminin siyasi malzeme olarak kullanılmasına tepki gösterdiler. 


KINIYORUZ

Gezi olaylarına katılanların “Izmirliysen buyur” adı altında kurduğu grup sosyal medyadan “Gezi ruhunu kopyalayıp insanlara kendi afişlerini giydirip " duran adam reklam panosuna dönüştüren ve İstanbul’da gençleri dövüp polise teslim eden köfteci Ramiz’in İzmir şubesi sahibi, CHP Karşıyaka belediye başkan aday adayı Cihan Türsen'i Karşıyakalı, İzmirli, gezi eylemcileri olarak kınıyoruz...” açıklamasını yaptı.



TÜRSEN’DEN JET AÇIKLAMA!


Türsen gelen tepkiler üzerine Facebook sayfasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı,
“ DURAN ADAM “ gibi tarihimizin en büyük protestosunu korumak amacıyla, eylemimiz ve protestomuz, “gönüllü yurttaş afişleri” tanımlamasıyla sürecek.” CİHAN TÜRSEN GÖNÜLLÜLERİ” olarak, seçimlerde billboard, banner-pano orta refüj tanıtım olanakları, gazete ilanları-reklamları, parasal, kamusal yetki ve kaynak kullanımı, bağımlı köşe yazarları destekli yerel ve genel kampanyalara karşı başlatılan, “GÖNÜLLÜ YURTTAŞ AFİŞLERİ” çalışması desteği artarak sürmekte.Demokratik hakların kullanımında eşitsizliğe bir PROTESTO özelliğindeki bu çalışma, yine Karşıyakalıların tanımlamasıyla “DURAN AFİŞ” olarak sürdü. Aslında Karşıyaka sokaklarında, caddelerinde YÜRÜYÜŞ ve meydanlarında DURARAK süren EYLEM, RUHUNU gezi eylemlerindeki PROTESTODAN aldı.“ DURAN ADAM “ gibi tarihimizin en büyük protestosunu korumak amacıyla, eylemimiz ve protestomuz, “GÖNÜLLÜ YURTTAŞ AFİŞLERİ” tanımlamasıyla sürecek.Siyaset, paraya değil, insana dayandığı ölçüde, özgürdür, bağımsızdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.