Dolar 32,3788
%-0.18
Euro 34,7841
%0.12
Altın 2.431,370
%-0.3
Bist-100 9.954,00
%0.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karamustafaoğlu çok sert patladı!

Karamustafaoğlu çok sert patladı!

Yerel seçim öncesi MYK tarafından görevden alınan, karara yaptığı itiraz da PM’de reddedilen CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu basın toplantısı düzenledi.Seçim sonuçlarının başarısız olduğunu ifade eden Karamustafaoğlu “3-4 milletvekili, bazı il yöneticileri ve kamu gücünü elinde tutanlardan oluşan İzmir hizibi seçim sonuçlarından sorumlu”dedi. İzmir hizibi diye adlandırdığı kişilere örgütün gerekli cevabı vereceğini söyleyen Karamustafaoğlu, “Bir yıl sonra gerekli ders verilecek. Ben de bu hareketin içinde olacağım" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 12:42
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP MYK'sı  tarafından yerel seçim öncesi görevden alınan  CHP Konak eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun karara itirazı Cuma günü gerçekleşen PM toplantısında reddedildi. Karamustafaoğlu ilçe binasında düzenlediği basın toplantısıyla görevden alınmasında etkili olan belediye meclis üyesi aday listesinin hazırlanması süreci ve 30 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik önemli açıklamalar yaptı.

İLÇE BAŞKANI KİNDAR DAVRANDI
Basın toplantısının duyurusu için ilçe başkanından örgüte mesaj çekilmesinin istediğini söyleyen Karamustafaoğlu, “ İlçe başkanına ‘mesaj’ çekebilirmiyiz dedim. Önce ‘evet’ dedi, 1 saat sonra aradığımda mesaj çekmeyeceklerini söyledi. Halbuki ben bu partide bir çok görevde yer aldım. Örgütü bilgilendirme anlamında mesaj çekmeyi çok gördüler. Kindar bir tavır sergilediler. Parti kamuoyunun takdirine sunuyorum”dedi.



HEDEFTE GENEL MERKEZ
Parti merkez yönetiminin sosyal demokrat bir çizgide çalışma yapamadığını ifade eden Karamustafaoğlu, “ 15 Temmuz itibariyle partide belediye başkan ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyenlerden istifa ve müracaat  istendi. Sonra bir ay uzatıldı. 2 Eylül itibariyle Konak’ta 190 kişi meclis üyeliği, 10 isimde belediye başkan  aday adaylığı müracaatı yaptı. Adayların nasıl belirleneceği belirlenmemişti o dönemde. Aday adayları 6 ay sokakta kime gideceklerini bilmeden dolaştı. Aday adaylarını bu süreç yordu. Ekonomik anlamda da yıprattı. Genel Merkez çalışma becerisi gösteremedi. Toplumsal çalışmayı hazırlayamadı. Merkez yönetimdeki bireylerin kararlarına kaldı. Bireysel emirler ve yönlendirmelerin egemen olduğu süreç yaşadık.Genel merkezde oligarşik bir yapı oluştu. Bizim söylediklerimizin dışındakileri  yapamazsınız anlayışı vardı. Süreç kötü yönetildi.Gezi olayları ve 17 Aralık’ı göz önüne alırsak AKP’nin dibe vuracağı algısı yaratıldı. AKP ve Erdoğan kaybetmedi. Neden kaybetmediğini konuşmadık. Erdoğan bakanların istifasının ardından bütün iddiaları reddetti.Bu bize karşı yapılmış  bir komplodur  dedi. Karşı saldırıya geçti. CHP bunları göğüsleyemedi. Biz o sıralarda örgüt içi çatışmalarla meşguldük. Adaylarımız belli değildi. Adaylarımızı nasıl belirleyeceğimizi bilmiyorduk” dedi.

ÖRGÜTÜN İSTEĞİNİ İLETTİM GEREĞİNİ YAPARSINIZ DEDİM
Meclis üyelerinin belirlenmesine yönelik eğilim yoklaması genelgesi geldikten sonra aday adaylarına baskı yapmadığını söyleyen Karamustafaoğlu, “ İtiraz ettik. ‘Böyle yapamazsınız’ dedik. Seçmenler belli değildi. Zaman dardı. İtirazımız üzerine 15 gün ertelendi. Aday adaylarını çağırdık. Genelgeyi okuduk. Bir tekine ‘imzalayın, eğilim yoklamasına aday olun’ demedik. İmzalı dilekçeler geldi. Yarım demokrasi istenmediklerini söyledi aday adayları. Kararı Genel Merkez’e götürdüm. ‘Biz emrettik yarısı girsin. Sokaktan 15 kişi topla yap’ dediler. ‘Yapamazsınız’ dedim. ‘Sen kim oluyorsun’ dediler. ‘Ben örgütün isteğini yerine getireceğim. Gereğini yaparsınız’ dedim. Bu birinci suçtu benim için. 2 yıl önceki kongrede seçilmem bile İzmir ve merkez oligarşisine karşı suçtu. Eğilim yoklaması yapılamaz dedik. İl başkanlığıda katkı koydu yapılmadı”diye konuştu.

LİSTEYE İTİRAZ ETMEDİLER
Belediye meclis üyelerin belirlenmesine yönelik gelen son genelgede adayların il başkanı, ilçe başkanı belediye başkan adayı ve Büyükşehir adayı ile koordineli bir biçimde hazırlanmasının istendiğini hatırlatan Karamustafaoğlu şöyle devam etti, “  İnsanoğlunun yanlışları eksikleri vardır. Eksik ve yanlış yapmış olabiliriz. Listedeki  17 isim dışardan önermedir. 5’ini Genel Başkan önerdi. İl Başkanı iletti bu isimler bana… Genel Başkan yardımcıları şunları yazacaksın dediler. Yazdım. 3 kişi Aziz Başkan önerdi. 3 kişi il başkanı önerdi. 5 kişide Sema Pekdaş önerdi. Önerdiklerinin 3’ünü tanımıyorum. 10 yıldır partiyle ilişiğini kesmiş bir isimdi. Benim tanıdığım o yılların Pekdaş’ını gördüm diyemem.Bu Ankara’ya giden taslak liste Şato’daki toplantıda hazırlandı. Listeye dört kişiden de itiraz gelmedi. Hatam altına imza attırmamam oldu. Hiçbirisi ben suçlanırken demedi, ‘ bizimde kararımız vardır’ diye… Bende Ankara’ya gititm. Ali Başkan davet etti. 30 ilçenin listelerini verdik. Ankara’nın isteği gibi, yazıldı.  Listelere Genel Başkan yardımcıları isyan etti. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Gökhan Günaydın Buca ve Karabağlar için itiraz etti.Bayraklı'ya Çiğlİ'ye itiraz edenler oldu. Konak okunduğunda bana teşekkür ettiler. Güzel bir liste yapıldığı için…Ancak sonra birileri benden rahatsız oldu ve düğmeye bastı”



İZMİR HİZİBİ!
“3-4 milletvekili, bazı il yöneticileri ve kamu gücünü elinde tutanlardan oluşan  İzmir hizibi seçim sonuçlarından sorumlu” diyen Karamustafaoğlu  şunları söyledi;  “ilçelerde yüzde 45’lerde aldık.  Büyükşehir’de bütün alternatifsizliğe ve Yıldırım’ın bacanağının yolsuzluk operasyonuyla göz altına alınmasına rağmen İzmir’de CHP akıl almaz bir başarısızlık yaşadı. Genel Başkan’a örgütten gelenlerden oluşan bir aday tespiti yapılsın dedik ancak  İzmir hizibi tek seçicilik mantığıyla 30 ilçenin tamamını ve meclis üyeliklerinin büyük kısmını bloke ettiler Tüm sorumluluk bunlara ve genel merkeze ait. Beni görevden almasalardı ben Konak’ta yüzde 44’le seçimi tamamlasaydım ertesi gün istifa ederdim. Konak’ta yüzde 60 demiştik. İl başkanlığıda 3o ilçe ve yüzde 60 demişti. Eğer Antalya’yı Artvin’i kaybediyorsanız, İzmir’de oy oranınız düşüyorsa genel merkezde başarısızdır. Görevlerini terk etmeleri gerekmektedir.
2015’in hazırlığını yapan muhtemel bir önseçimde örgüttten çıkamayacağını bilenler bize komplo kurdular. Kendilerini seçmeyecek olan örgütler için komplo kurdular. Birinci raundu kazandıklarını sanıyorlar. İkinci raundda örgüt gerekeni yapacak. Bir yıl sonra İzmir hizibine gerekli dersi bu örgüt verecek. Sol ahlak dışı davranışları gösterenelre en büyük tepki verilecek. Ben bu hareketin içinde olacağım. Ne olacağımın önemi yok. Koltuklara yapışanların sonunu biliyoruz. 3 ay görev yapıp efsane olanları biliyoruz. Yıllarca görev yaptığı halde hatırlamayanları da biliyoruz. Direne direne bu kavgayı kazanacağız.”

KOCAOĞLU’NA GÖNDERME
İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun  “Genel Merkez’de mutfak yok” eleştirisini hatırlatan Karamustafaoğlu, “ Siz kendi mutfağınıza bir bakacaksınız öncelik. Bizim mutfağımız varmıydı. Ekonomik ve siyasal bir mutfak oluşturulmadı” dedi.

CHP SOLU KÜÇÜMSEDİ
CHP kendi içinde adaylık süreciyle uğraşırken Ak Parti’nin seçime yönelik adımlar attığını dile getiren Karamustafaoğlu, “  Erdoğan ve AKP Devlet içinde paralel yapı var diyerek olağansütü saldırıyla seçime hazırlandı ve seçimi bloke ettiler. CHP cemaatle işbirliği yapmış konumunda göründü. Bir algı yaratıldı. Bu algı bize oy olarak dönmedi bizden oy götürdü. CHP’de sol küçümsendi. Soldan bir artı kazanılmadı.CHP süreci şeffaf yönetemedi. Parit içi demokrasi yok edildi. Bir çok adaya ayrıcalık tanındı. Alınan kararlar bu yüzden hukuki yönden sancılı" dedi.

KARARI REDDEDİYORUM
Listeye örgütün çeşitli kademelerinde görev yapan oğlunu yazdı diye görevden alındığını söyleyen Karamustafaoğlu, “Bu doğru değil. Ahlaki de değil.Bu kararı reddediyorum” dedi.
 
KIYIM YAPMAYIN!
Karamustafaoğlu, CHP’li bazı belediye başkanlarının belediyelerde kadro kıyımı yaptığını öne sürerek, “Kendi partililerini açlığa  mahkum ediyorlar.  Konak gençlik kolu başkanı meclis üyesi aynı zamanda işten çıkarıyorsunuz. İstisna gösterin. Bu doğru bir tavır değil.
Seçilen başkanlara sesleniyorum. Çalışanları dizayn etmeyin. Ekmekleriyle oynamayın" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.