Dolar 32,2512
%-0.09
Euro 34,7876
%-0.11
Altın 2.426,940
%0.08
Bist-100 10.077,00
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin Ankara'ya raporla gidiyor!

Engin Ankara'ya raporla gidiyor!

İl Başkanları toplantısı için 3-4 Ocak’ta Ankara’da olacak olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, yerel seçim komisyonu üyelerine metropole yönelik rapor verecek. Geçtiğimiz günlerde “Benden daha iyi aday adaylarını ve İzmir’in ihtiyacını kimse bilemez. Değişim öngördüğüm yerleri Genel Merkez’de ifade edeceğim ” diyen Engin’in yakın çevresiyle paylaştığı raporun detaylarına Ege Postası ulaştı.

  • Ege Postası
  • 02.01.2014 - 15:28
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin yerel seçim sürecindeki strateji ve uygulanacak politikaların detaylı bir şekilde konuşulacağı il başkanları toplantısı için 3 Ocak’ta Ankara’da olacak. Genel Merkez’de iki gün sürecek toplantıda Engin’e Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç eşlik edecek.

KOMİSYON ÜYELERİYLE GÖRÜŞECEK!

Engin Ankara’da kritik bir görüşme de gerçekleştirecek. CHP İzmir İl Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Bülent Tezcan, Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’den oluşan yerel seçim komisyon üyelerine metropole yönelik görüşünü iletecek. Uzun zamandır ‘değişim’ mesajı veren Engin, metropol için bazı ilçelerde isim telaffuz edecek. Geçtiğimiz günlerde “Benden daha iyi aday adaylarını ve İzmir’in ihtiyacını kimse bilemez. Genel Merkez’de fikirlerimi açık açık söyleyeceğim. Değişim öngördüğüm yerleri ifade edeceğim ” diyen Engin, raporunu yakın çevresiyle paylaşırken, raporun detaylarına Ege Postası ulaştı.

ÖRGÜTÜN ÖNSEÇİM İSTEĞİNİ İLETECEK!

Hafta başında metropol ilçe başkanlarıyla toplantı yapan, çevre ilçelerden de telefonla görüşünü alan Engin, öncelikle meclis üyeliklerinin belirlenmesine yönelik ilçe başkanların ‘fermuar restini’ ve ‘önseçim’ isteğini gündeme getirecek.

KARŞIYAKA’DA 2 İSİM ÖNERECEK

Engin’in Genel Merkez’den belediye başkan adaylığı için ‘vize’ alamadığı Karşıyaka için iki isim önereceği bildirildi. Tabandan mevcut Başkan Cevat Durak’a tepkiler olduğunu dile getirecek olan Engin'in adaylık için Süha Barlak ve Cevdet Tümtürk isimlerini söylemesine kesin gözüyle bakılıyor.Barlak ve Tümtürk geçtiğimiz günlerde Genel Merkeze giderek aday adaylığı başvurusunda bulunmuşlardı.

ÇİĞLİ’DE ‘BAL’ DİYECEK

Çok fazla aday adayının olduğu Çiğli’de, Engin’in tek bir isim önereceği öğrenildi. Çiğli’de uzun zamandır örgüt ve belediye arasında yaşanan sıkıntıya dikkat çekeceği belirtilen Engin’in, yaptığı istişareler sonucunda örgütü kucaklayacak bir aday olarak Gürbüz Bal’ın ismini değerlendirilmesi için komisyona sunacağı bildirildi.

GÜZELBAHÇE’DE İNCE VE AVKIRAN YOK!

 İl Başkanı Engin’in Güzelbahçe’de mevcut Belediye başkanı Mustafa İnce ve eski belediye başkanı Ertan Avkıran arasındaki çekişmenin partiye zarar verdiğini gündeme getireceği belirtildi. Engin’in aday adaylık sürecinde çok iyi çalışan Uğur Yelekli ve Mustafa Gürkan isimlerini komisyona ileteceği öğrenildi.


3 İL YÖNETİCİSİNE DESTEK

Başkan yardımcılarıyla yaptığı görüşmeler sonrası 2 Eylül sürecinde belediye başkan aday adaylığı için istifa eden il yöneticilerini Genel Merkez nezdinde destekleme kararı alan Engin, eski il yöneticileri Serdal Sandal’ı Bayraklı, Hüseyin Mutlu Akpınar’ı Konak ve Rıza Gök’ü de Dikili’de koltuk için alternatif isim olarak komisyona önereceği belirtildi.

BUCA İÇİN  3 İSİM ÖNERECEK

CHP’nin İzmir’de sancılı bir dönem geçirdiği ve AK Parti’nin 2014 seçimlerinde kazanma planları yaptığı Buca için CHP İzmir İl Başkanı, ilçeden gelen sesleri de dikkate alarak ‘değişim’ yapılmasını gerektiğini yakın çevresiyle paylaştı. Mevcut Başkan Tatı ile yola devam edilmesinin sıkıntı yaratacağını düşünen Engin’in komisyona Buca’da yaşanan sıkıntıları anlatacağı ve Oktay Gökdemir, Ali Hıdır Uludağ ile Necati İmam isimlerini ileteceği öğrenildi.

GAZİEMİR VE KARABAĞLAR İÇİN İSİM ÖNERECEK


Engin adayın merakla beklendiği ilçelerin başında gelen Karabağlar ve Gaziemir için de konuşacak. Gaziemir’de mevcut başkan Halil İbrahim Şenol’a yönelik sıkıntıların olduğunu belirteceği bildirilen Engin’in isim önermeyeceği, Karabağlar’da ise mevcut Başkan Kürüm’ün düşünülmemesi halinde Kocaoğlu’nun da desteklediği Muhittin Selvitopu ismini komisyona değerlendirilmesi için söyleyeceği öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLANLAR…

Engin’in Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan isimlerin ilçelerde aday gösterilmeleri halinde parti içi sıkıntı yaşanabileceğini dile getireceği de öğrenildi. Büyükşehir için aday adayı olan Hakan Tartan’ın ismi yeniden Konak, Hüseyin Aslan’ın ismi ise Buca, Çiğli ve Bayraklı için geçiyor.

BORNOVA TOPUNA GİRMEYECEK!

Aziz Kocaoğlu’nun değişim istediği ilçelerin başında yer alan Bornova’da, Engin’in herhangi bir görüşte bulunmayacağı öğrenildi. Engin’in yakın çevresin Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ı başarılı bulduğunu söylediği bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.