Dolar 32,3070
%0.14
Euro 34,9828
%0
Altın 2.447,830
%0.06
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi davada adım adım sona doğru

Tarihi davada adım adım sona doğru

2 Mayıs 2011 tarihinde başlayan tarihi Büyükşehir Davası’nda adım adım sona gelindi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu ve içlerinde üst düzey belediye bürokratlarının da yer aldığı toplam 130 sanık ile başlayan davanın 25 Şubat 2014 tarihinde görülecek olan 8’inci duruşmasında mahkeme heyetinin sürpriz bir karar verme olasılığı bulunuyor. Mahkemenin istediği bilirkişi raporlarının 8 Ocak 2014 tarihinde gelmesi ile birlikte, sanıklarının tamamının suçsuz olduğuna karar verilmesi ve davanın sonuçlanması ihtimali bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 02.01.2014 - 11:45
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çete lideri sıfatı ile yargılandığı davada süreci kilitleyen faktör olan bilirkişi krizi de aşılmak üzere. İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın geçtiğimiz duruşmasında daha önceden Mimar Sinan Üniversitesi tarafından iade edilen ve mahkeme heyeti tarafından yeni bir kurula gönderilmişti. 8 Ocak 2014 tarihinde kadar gelmesi beklenen İZBAN tanıtım filmi ve sinema salonlarında gösterimi hakkında kamu zararı olup olmadığına dair istenen bilirkişi raporlarından olumlu sonuç çıktığı takdirde, mahkeme heyetinin nihai kararını vermesi bekleniyor. Bilirkişi raporlarından gelecek cevapla birlikte, tarihi davanın 25 Şubat 2014 tarihindeki duruşmasında perdenin tamamen kapanması bekleniyor.

KRİTİK GÜN 8 OCAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimler öncesinde en büyük sınavı olarak gözüken ve adaylık konusunda önünde önemli engellerden bir tanesi olan Büyükşehir Davası’nda kritik viraja girildi. 28 Kasım 2013 tarihinde görülen 7’inci duruşma sonrasında, mahkeme heyetinin talebi doğrultusunda, İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin Marmara Üniversitesi’ndeki öğretim görevlileri arasından seçtiği üç kişilik heyetin zorla bilirkişilik yapması istenmişti. Tüm bu gelişmeler ışığında, gözler yeni bilirkişi heyetinden gelecek raporlara çevrildi.

İZBAN DOSYASI DAVAYI BİTİRECEK Mİ'

8 Ocak 2014 tarihinde gelecek ve UYAP sisteminde de yayınlanacak olan bilirkişi raporlarında, İZBAN tanıtım filmi hakkında yapılan incelemede kamu zararı olmadığı tespit edilir ve yargılanan sanıkların da haksız olmadığı kararına varılırsa, mahkeme heyetinin davayı kalıcı olarak kapatma ihtimali bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve belediye bürokratlarının da yargılandığı davada, iddianamede yer alan diğer suçlamalarda haklı bulunan savunma makamının da İZBAN tanıtım filmi ile ilgili gelecek bilirkişi raporları doğrultusunda davanın kapanmasını talep etmesi bekleniyor.



KOCAOĞLU “RAPORLARDAN SONRA BERAAT EDECEĞİZ” DEMİŞTİ


Önceki celselerde sanıkların tamamının tutukluluk halleri sona ermiş ve ev hapsi, yurt dışı yasağı gibi adli kontroller de kaldırılmıştı. Savunma makamının daha önceden de dile getirdiği tüm iddianamenin Sayıştay denetçilerinden oluşturulacak bir heyet tarafından yeniden incelenmesi talebinin de reddedilmesi davanın sonuçlanmasını hızlandıran bir etken olmuştu. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte davanın seyri hakkında yorum yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Allah kimsenin başına vermesin. 2 Mayıs 2011 tarihinden bu yana uğraşıyoruz. Arkadaşlarımız içeride yattı, sonra hepsi çıktı. Bu işlerin fos olduğu anlaşıldı. İtibarımızı kaybetmedik, tam tersine itibar kazandık. Geriye bir tek bilirkişi raporu kaldı. Ondan sonra biz de bir an evvel bu işten beraat ederek, aklanarak kurtulacağız” diyerek davada sona gelindiğinin sinyalini vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.