Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koza Madenin Kapatılmasına MHP’den Tepki

Koza Madenin Kapatılmasına MHP’den Tepki

Koza-İpek Grubu'nun Dikili Çukuralan’da faaliyet gösteren açık ocak maden Ocağının faaliyetinin İl Özel idare kararının bahane edilerek kapatılmasına Bergama MHP Belediye Başkan adayı Özkan Karadiken tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 02.01.2014 - 11:18
İZMİR- İzmir İl Özel İdaresi tarafından durdurulduğu basına yansıyan haber sonrasında konuyla ilgili bir basın açılaması yapan MHP Bergama Belediye Başkan Adayı Özkan Karadiken, maden cevher alanında üretiminin durdurulmasının çok manasız olduğunu belirterek şunları söyledi.“Bilindiği gibi Koza Altın Bergama’mıza ve çevresine büyük ekonomik katkılar sağlayan bir işletmedir. Maden de çalışan yaklaşık 1000 kadar Bergamalı gencimiz ve onların aileleri ile birlikte 3 bin 4 bin kişi geçimini sağlamakta ve büyük bir ekonomik döngü sağlanmaktadır. Bunun yanında madenle iş yapan alışveriş yapan esnafımız da ekonomik kazanç sağlamaktadır. Zaten işsizliğin had safhada olduğu, Bergamalı gençlerimizin çalışmak ve ekmek parası kazanmak için gurbete çalışmaya gittiği günümüzde Madenin kapatılması ve gençlerimizin işsiz kalmaları çok vahim ve düşündürücü bir durumdur. Maden ile iş yapan alışveriş yapan esnafımızın da ekonomik yönden zarar göreceği bu durum karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini düşünüyoruz. Eğer Altın Madeni bu güne kadar yasağa ve mevzuata aykırı işlem yapıyorsa buna izin verenler de aynı oranda suçludur. Zira Koza Altın Madeni ilçemize ve bölgemize kattığı ekonomik girdilerin yanısıra, ilçemizin ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımını da sağlamaktadır. Diğer taraftan yüzde yüz yerli sermayeli tek Türk altın şirketi olan, en çok vergi veren üçüncü özel sanayi kuruluşu olan, her tür yasal mevzuata hassasiyetle uyduğunu ifade eden ve Avrupa Birliği madenciler birliği tarafından dünya madenciliğine örnek olarak gösterilen Altın Madeninin kapatılmasına karşıyız.” Dedi.
Özkan Karadiken Bergama’nın göç veren değil göç alan bir kent olması yolunda Altın Madeni’nin önemine vurgu yaparak “Bu güne kadar Bergama’ya ekonomik ve ticari anlamda katkı yapılmamış olmasına rağmen Koza Altın Şirketi kendi imkanlarıyla Bergama’ya katkısını sürdürmüştür. Bu anlamda ileriki dönemlerde Bergama’ya yatırım yapacak girişimcilere örnek teşkil etmesi bakımından öncü konumda olabilir. Madenin kapatılmasıyla ilgili verilen bu kararın bir an önce değişmesini ve gençlerimizin işlerine devam etmelerini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.