Dolar 32,4673
%0.14
Euro 34,8544
%0.15
Altın 2.439,010
%0.16
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli ve çiftçilerimizin yüzü gülecek

Emekli ve çiftçilerimizin yüzü gülecek

Balbay: CHP iktidarıyla emekli ve çiftçilerimizin yüzü gülecek

  • Ege Postası
  • 25.03.2015 - 11:35
Kontenjan yerine önseçime girmeyi tercih ettiği İzmir 2. bölgede her kesimden vatandaşla temas kuran CHP Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Ali Balbay, “Yoksulluk sınırı altında yaşayan emekli ve çiftçimize hak ettiği yaşam düzeyine çıkaracak projelerimiz hazır” dedi

CHP Milletvekili ve Gazeteci-Yazar Mustafa Ali Balbay, kontenjandan aday olmak yerine önseçimde yarışa girmeye tercih ettiği İzmir 2. bölgede toplumun her kesiminden vatandaşla ve parti üyeleriyle temas kuruyor, sorunları dinliyor, projelerini anlatıyor. Son yerel seçimde köy statüsünde çıkarak Bornova’ya bağlanan Gökdere Mahallesi’ni ziyaret eden Balbay, vatandaşlarla konuştu, sorunları dinledi. Son dönemde tarımdan elde ettikleri gelir düştüğü için başka alanlarda geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Gökdereli vatandaşlara projelerini anlatan Balbay, CHP iktidarında emekli ve çiftçilerin yüzünün yeniden güleceğini söyledi.

‘İzmir, dünya kenti olacak’
İzmir’in turizm, teknoloji, tarım, ticaret ve kültür alanlarında çok önemli potansiyel ve avantajlara sahip olduğunu vurgulayan Balbay, 4T-1K diye formüle projesi hakkında bilgi verdi. Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında ticaretin İstanbul’dan bile ileride olduğu İzmir’in turizm alanında da dünya ölçeğinde iddialı bir konuma gelebileceğini belirtti. Türkiye’de üniversite mezunu oranının yüzde 9 olduğunu, bu rakamın İzmir’de yüzde 15’i aştığını kaydeden Balbay, “İleri teknoloji üretme konusunda İzmir’de yetişmiş insan gücünün yanı sıra, gerekli altyapı da bulunuyor. Kentin tüm dinamiklerini harekete geçirmek için çalışacağız” diye konuştu. 

‘Bu iktidar, tarımı çökertti’
Tarım alanında da İzmir’in hak ettiği yerde olmadığına anlatan Balbay, “İzmir’de yüzde 28 tarım alanı var. Organik tarım ile üzüm ve zeytin gibi tarımsal ürünleriyle bu alanda önemli bir potansiyel var. Ancak, uygulanan yanlış politikalar ve kotalar yüzünden son 15 yılda tarımı çökerttiler. Balbay, sözünü ettiği turizm, teknoloji, tarım, ticaret ve kültür alanlarında İzmir’i geleceğe taşıyacak projeler için üniversitelerle ve konunun uzmanlarıyla uzun soluklu bir çalışma yaptığını belirtti. Balbay, CHP iktidarında tarımsal kalkınmanın yaşanacağını söyleyip, “Genel Başkanımızın emeklilerle ilgili noter taahhütlü açıkladığı projemiz şimdiden heyecan yarattı” dedi.

‘Kadınlar, başımızın tacıdır’
Balbay, Gökdere Mahalle Muhtarı Ataman Budak’ın heykeltıraş Sadık Öztürk’e bir duvarın üzerine kendi imkanlarıyla yaptırdığı kadınlarla ilgili çalışmanın önünde objektiflere poz verdi. Dünya şairi Nazım Hikmet Ran’ın kadınlarla ilgili şiirinden bir bölümün yer aldığı çalışmanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptırıldığını ve geçen Pazartesi günü açıldığını öğrenen Balbay, son 12 yılda kadın cinayetlerinde yüzde 1400’lük artış yaşandığına dikkat çekti, şöyle konuştu: “Kadına şiddetin korkunç boyuta ulaştığı günlerde Gökdere’de duvara resmedilen bu çalışma her şeyi anlatıyor. Bizleri var eden, dünyayı var eden, dünyayı güzel kılan kadınlarımız başımızın tacıdır.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.