Dolar 32,2672
%-0.02
Euro 35,1118
%0.08
Altın 2.466,510
%0.01
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En büyük güç örgütlü kadınlardır

En büyük güç örgütlü kadınlardır

Bornovalı kadınlarla buluşan CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Songül Gök cinsiyetçi ve gerici AKP’nin karşısındaki en büyük gücün örgütlü kadınlar olduğunu belirtti. Gök CHP’li kadınlar olarak AKP’yi yeneceklerini söyledi. Gök'e Bornovalı kadınlardan tam destek

  • Ege Postası
  • 24.03.2015 - 16:56
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Songül Gök CHP Bornova Kadın Kolları üyeleri ile buluştu. 2005-2007 yılları arasında başkanlığını yaptığı Bornova Kadın Kolları üyelerinden yoğun ilgi gören Gök’e kadınlardan tam destek geldi. Birçoğuyla omuz omuza yıllarca parti içinde emek verdiğini ve Atatürk ilkeleri uğruna mücadele ettiğini hatırlatan Gök, örgütlü kadın gücünün önemine dikkat çekti. Bornovalı kadınlar olarak hiçbir zaman siyasette konu mankeni olmadıklarını ve kendi haklarını her kulvarda mücadele ederek  kazandıklarını söyleyen Gök “Biz Bornovalı kadınlar yalnız İzmir’e değil, tüm Türkiye’ye örgütlü mücadele dersi verdik.  Parti içinde çalışmalarımızla, yönetimlerde aldığımız görevler ve rollerle biz kadınlar da varız dedik ve demeye devam ediyoruz. Hiç bir zaman erkeklerin ricasıyla ya da minnetiyle ismimizi listelere yazdırmadık. Sonuna kadar mücadele ettik ve hak ettiğimiz görevleri aldık. O görevlerin de nasıl layığıyla yapılacağını kanıtladık. Biz örgütlü kadınların en büyük güç olacağını hep beraber ispatladık. Şimdi de bir kardeşiniz olarak ülkenin yönetiminde söz hakkı almak istiyorum. Bu yolda bana verdiğiniz tam destekten dolayı hepinize ne kadar teşekkür etsem az. İnşallah bu yolda da alnımızın akıyla hedefimize varacağız. Buradan söz veriyorum: Eğr örgütümüz beni Meclis’e gitmeye layık görürse, ben değil tüm Bornova ve tüm Bornovalı kadınlar Meclis’e gitmiş olacak. Bornova ve Bornovalı kadınların hakları için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi. 

BİZ EN BÜYÜK GÜCÜZ
Kadın üyelere bir dahaki sefere hep beraber Meclis’te toplanacaklarının sözünü veren Gök, Türkiye’nin özellikle kadın hakları açısından karanlık günlerden geçtiğini ifade etti. Ülkenin geleceği ve inandığı Atatürk ilkeleri uğruna yalnızca elini değil, tüm benliğini ve bedenini taşın altına koyduğunu belirten Gök “Yolumuz uzun ve zor. Ama o güç bizde var. Durmak, kavgadan vazgeçmek gibi bir lüksümüz yok. Ne ülkemiz ne de kadınlarımız için durmadan, yorulmadan çalışmak zorundayız. Unutmayın, kadınların sorununu çözecek yine kadınlardır. Erkeklerden sorunlarımızı çözmesini beklemek bizim için sadece vakit kaybıdır. Bugün ülkemizde iktidar tarafından bizzat kadını ötekileştiren, ikinci sınıf vatandaş olmaya zorlayan bir politika izleniyor. Kadınlar yok sayılıyor. Bizim bu gericiliğe karşı koyabileceğimiz tek yer Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altıdır ve AKP’yi yenecek tek güç Cumhuriyet Halk Partisi’nde örgütlü kadınlardır” diye konuştu.


YOKSULLUĞU YENECEĞİZ
Toplantıda milletvekilli olursa en büyük mücadelesini yoksulluk üzerine vereceğini vurgulayan Gök sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yoksulluk bu ülkenin kaderi değil. Yoksulluk bizlere ülkemizde dayatılarak, yoksul kesimler üzerinden siyaset ve güç üretiliyor. Yoksullukla gençlerimizin genç, kadınlarımızın kadın olma yolunda önlerine engeller çıkarılıyor. Yoksulluğu yenersek kadınlarımızın ve gençlerimizin önündeki en büyük engeli kaldırmış olacağız. Yoksulluğu yenersek özgür birer birey olabilmemizin önünü açmış olacağız. Ve inanıyorum ki bu ülkenin aydın insanları, aydın kadınları hep beraber yoksulluğu yeneceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.