Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekli Haftası'nda yine sokaktalar: 11 milyon emekli kan ağlıyor

Emekli Haftası'nda yine sokaktalar: 11 milyon emekli kan ağlıyor

Emekliler Haftası kapsamında sokağa inerek eylem yapan DİSK Emekli-Sen üyesi vatandaşlar, ülke genelinde yaşayan 11 milyon emeklinin geçim sıkıntısına dikkat çekti. “Emekliler nutuk değil, sorunlarına çözüm bekliyor” mesajı veren sendika ayrıca, kurulacak yeni iktidardan geçmişte verilen sözlerin tutulmasını istedi. Emekli Haftası'nda yine meydanlardalar

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 17:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Sağlık, eğitim, sosyal güvence gibi alanlarda yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek adına Konak Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştiren emekliler, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini ve 11 milyonu aşkın emekliye yaşanabilir hayat koşulları sunulmasını istedi.

“11 MİLYON EMEKLİ ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Grup adına yaptığı basın açıklamasında DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaya, seçim öncesinde emeklilere yönelik sunulan vaatleri hatırlatarak “Bugün Türkiye’de yaşayan 11 milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar söylenenlerin samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır. Samimi olsalardı, emekliler Türkiye’deki en mağdur kesim olmazdı. 7 Haziran seçimlerinde halk tarafından iktidardan indirilen AKP dahil olmak üzere bugüne kadar tüm iktidarlar emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp uygulamaya koymuşlardır” dedi ve sosyal devletin gerekleri olan eşit, nitelikli, ücretsiz, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik gibi hizmetlerin özelleştirildiğine dikkat çekti.

“SEÇİM VAATLERİ YERİNE GETİRİLSİN”

Seçimler sonrasında yaşanan koalisyon tartışmalarına değinen DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Özkaya, “Emekliler olarak 13 yıllık iktidar süresince emeklileri sefalete sürüklemiş olan AKP’den çok fazla bir beklentimiz yok.  Muhalefet partilerinin emeklilerine ilişki,n projelerine kaynak yok diyen AKP, sermayeye peşkeş çektiği kaynakların gözden kaçırmanın telaşına kapılmıştır” diye konuştu ve 13 yıllık AK Parti iktidarının koalisyona alınmaması için muhalefet partilerine çağrı yaptı.

8 ANA TALEPTE BULUNDULAR

AK Parti iktidarının defalarca söz vermesine rağmen emeklilerin sorunlarına çözüm getirmediğini belirten Özkaya, yolsuzluk, kaynak israfı, emek sömürüsü ve hukuksuzluğa son verilmesini istediklerini açıkladı. Emeklilerin taleplerini başlıklar altında sıralayan Hüseyin Özkaya, “Defalarca söz vermesine rağmen AKP 13 yıldır elinde tuttuğu parlamento çoğunluğuna rağmen emeklinin yaşam düzeyini insancıl seviyeye çıkarılmasını sağlayacak gerçek bir intibak yasası çıkartamadı. Emeklileri kahve köşeleri ile evlerine hapsetti” dedi ve promosyon ücretleri, refah payı, ücretsiz eğitim, sağlık, sosyal güvence, enflasyon oranında zam, sendikalaşma ve toplu sözleşme, genel sağlık sigortası primleri (GSS) gibi konularda yeni düzenleme istediklerini söyledi.

MUHALEFETE ÇAĞRI

13 yıllık sorunlarına çözüm beklediklerini açıklayan emekliler, son olarak muhalefete çağrı yaparak “AKP’yi iktidarda tutmanın faturası hem ülke için, hem de AKP’ye ortaklık yapacaklar için ağır olacaktır” dedi. Konak Meydanı’nda gerçekleşen eylem olaysız şekilde son bulurken, emekliler yaptıkları basın açıklamasına “Sermayeye değil, emekliye bütçe”, “Katiller hırsızlar halk hesap verecek”, “Adalet yoksa barış da yok”, “Promosyon hakkımız söke söke alırız”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganları ile son verdi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.