Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konaklı vatandaşlar konuştu: 'Sokaklarda pazar istemiyoruz'

Konaklı vatandaşlar konuştu: "Sokaklarda pazar istemiyoruz"

Konak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hatay Kapalı Pazaryeri, pazarcılar ve vatandaş karşı karşıya getirdi. Pazar yerinin açılmasının hemen ardından, pazarcıların tezgahlarını yeni pazar yerinde değil, sokakta açması vatandaşlarla esnaf arasındaki gerilimi arttırdı. Murat Reis Mahalle Muhtarı Zafer Çam ve mahalle sakinleri, pazaryerine gelerek kendilerini dinleyen Konak Belediye Başkan Yardımcısı Celil Durdu’ya sıkıntılarını tek tek anlattı. Konaklı vatandaşlar konuştu: "Sokaklarda pazar istemiyoruz"

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 16:15
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Konak Belediyesi tarafından açılan Hatay Kapalı Pazayeri'nin kullanımıyla ilgili pazarcılar ve bölgedeki vatandaşlar arasında ipler gerilmeye devam ediyor.  "Sokaklarda pazar istemiyoruz" şeklinde slogan atan bölge halkı, pazarcılara seslenerek, sokakta pazar istemediklerini vurguladı. 

ANLAŞMA SAĞLANAMADI 
Murat Reis Mahallesi sokaklarında tezgah açan yaklaşık 700 esnafın yapılan pazaryerinin küçük olduğunu öne sürerek eskisi gibi çalışmak istemesi sonucu Konak Belediyesi, Pazarcılar Odası ve 21’inci Noter pazaryerinin 3 gün değişmeli şekilde kullanılması için kura çekimi yapmak istedi. Pazaryerinin günlere göre giyecek ve yiyecek olacak şekilde ayrılmak istenmesi sonrasında esnafların tamamı Perşembe gününü isteyince anlaşma sağlanamadı.   


VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ 
Yıllardan beri yaşadığı sıkıntıları dile getiren bölge halkı da sokakta tezgah fikrine sıcak bakmazken pazarcıların sokaklarda pisliklerini bıraktıklarını, etrafı seyyar tuvalet olarak kullandıklarını ifade etti.  Vatandaşlar ayrıca trafiğin kapanmasından dolayı olası bir hastalık, doğal afet gibi durumlarda ulaşımın sağlanamayacağı yönünde de şikayette bulunuldu.  
MAHALLE MUHTARI ÇAM: PAZARCILAR BU KURAYA KATILMADI 
Vatandaşlar adına açıklamada bulunan Muratreis Mahalle Muhtarı Zafer Çam, "Bizim yıllardır kanayan pazar yeri ile alakalı sıkıntımız yaklaşık 40 senedir kanayan bu yaramıza bir neşter atılması amacıyla başkanımız uzun çalışmalar neticesinde böyle bir projeye imza attı ve çok güzel bir pazar yeri sundu biz de çok teşekkür ettik. Buranın açılışı bir konser eşliğinde yapıldı. Milletvekili, muhtarlar, meclis üyeleri ve mahalle sakinlerimiz katıldı. Biz de 40 senedir bu özlemin 40 tane sokağımızı meşgul eden Hatay Pazar Yeri'nin sokaklardan kaldırılmasına çok sevindik çok ümitlenmiştik. Geçtiğimiz Cuma günü pazarcı arkadaşlar için pazarcılar odasıyla beraber kura çekildi. Üzülerek ifade etmek gerekirse, pazarcı arkadaşların kuraya katılmadıklarını sokaklarda pazar kurmaya devam edeceklerini, kesinlikle bu yeni yapılan bu modern pazar yerine geçmeyeceklerini ve sokakta pazar kurmaya devam edeceklerini öğrendik" dedi.  

"HABERLER DOĞRU DEĞİL" 
Vatandaşların sokakta pazar yeri istediklerine yönelik yapılan haberlerin doğru olmadığını ifade eden Çam şunları söyledi: "Çeşitli basın mensuplarına ve gazeteci arkadaşlara bu tip açıklamalar yapılmış. Biz oraya geçmeyiz, vatandaşımız bu açılan pazar yerinden memnun değil, vatandaşlarımız hala sokakta pazar kurulsun istiyor diye açıklamalar yapılmış. Böyle bir şey yok aşağı yukarı 3 dönemdir mahalle muhtarıyım. Ondan önce 3 dönem de rahmetli babamdı. O da bu pazar yeriyle ilgili çok mücadele verdi. 40 sokağa hasta olduğunda ambulans giremiyor, yangın çıksa ambulans giremez. Cenazemiz oluyor biz cenazemizi pazar tezgahları üzerinden götürüyoruz. Bu insan haklarına aykırı bir durum. Biz pazarcıların ve pazarcılar odasının bir an önce katkı sağlamasını istiyoruz. Mahalle sakinleri sokakta pazar istemiyor. Bu şuanda bu alanda güzel bir şekilde Salı, Cumartesi sebze, Perşembe günleri de tekstil olarak açıkladı. Pazarcılar biz bu alana girmeyiz diyorlar. Mahalle sakinlerimiz pazarın  sokakta kurulmasını istemiyoruz. Pazara karşı değiliz, ancak pazarcılar diretmesin başkanımıza teşekkürler. Bu güzel yeri değerlendirsinler. Çok kıymetli bir proje bu."
DURDU: SIKINTI BİR KAÇ GÜN SÜREBİLİR 
Konak Belediye Başkan Yardımcısı Celil Durdu ise anlaşmaya varmak için görüşmelerin sürdüğüne dikkat çekerek, bu sorunun bir kaç gün daha devam edebileceğini bildirdi. Durdu, "Bu pazar yerindeki sorunları Sema Hanımla birlikte çözmek için çalışıyoruz. Yeni bir sistem arıyoruz hep görüşme içerisindeyiz. İki unsur var halk ve pazarcı esnafı. Bizim temel amacımız burada oturan halkın huzurunu sağlamaktır. İkinci vazifemiz ise buradaki esnafın rahat kazanç elde etmelerini sağlamaktır. Bunun için biz değişik projeler ürettik bütün istekleri topladık ve bir plan hazırlayıp sunduk. Temsilcileri bunları ettiler. Çok zor koşullar altında olmasına rağmen 3 güne çıkartılmasına rıza gösterdiniz. Bir kaç gün sıkıntı yaşayabilirsiniz şimdiden bunun adına özür diliyorum ama bunu mutlaka çözeceğiz" diye konuştu.  
"ÇATIŞMA ORTAMI OLMASIN" 
Pazarcı esnafın talepleri halka uygun talepler olmadığını söyleyen Durdu, kışkırtmaya dönük yaklaşımların olduğunu öne sürerek, "Toplantılarda kura çekiminin engellemesine ulaşmışlar biz burada açmayız sokakta açarız gibi uçuk taleplerle geldikleri için asla bu pazarın dışında kurdurtmayacağız. Kesinlikle kurdurtmayacağız. Tek ricam var bir çatışma ortamı yaratılsın istemiyoruz. Ne siz mağdur olun ne de esnafımız mağdur olsun. Bizi birbirimize kışkırtanlar var. Özellikle belli kesimler bizi birbirimize kırdırtmak için uğraşıyor. Biz aklı selim bir şekilde bunu çözmeye çalışacağız. Burası bir hukuk devletidir. Herkesin saygılı olması lazım. Görüşmeler devam ediyor" dedi.
 
Öte yandan basın açıklamasına katılan Konak Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Erol Öztürk, kısa süreli baygınlık geçirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.