Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de esnaf mülteci patlamasını fırsata çevirdi

İzmir'de esnaf mülteci patlamasını fırsata çevirdi

İzmir’de, genellikle Suriyeli ve diğer ülkelerden gelen göçmenlerin yaşadığı Basmane semtinde bazı dükkanlar can simidi, can yeleği, hava pompası satmaya başladı. İzmir'de esnaf mülteci krizini fırsata çevirdi

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 11:56
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ- İzmir'de, son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan mülteci dramına yenilerini ekleyecek bir gelişme yaşanıyor. Basmane semtinde bazı esnaf can yeleği satmaya başladı ve yaşanan mülteci dramına adeta yenilerini eklemeye davetiye çıkarıyor.

Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olan İzmir'in  Basmane semtinde farklı iş dallarındaki esnaflar, son zamanlarda artan göçmen nüfusuna paralel olarak zaman zaman krize neden olan mülteci sayısındaki artışı fırsata çevirdi. 

Kentte Suriyeli göçmenlerin sayılarının artması ile birlikte  ucuz otellerin bulunduğu Basmane semtindeki esnaf göçmenlere kaçak yollarla Avrupa'ya kaçışlarında ihtiyaç duydukları malzemelerin başında gelen can simidi, can yeleği ve hava pompası satmaya başladı. 

Can yelekleri satın alan müşterilerin büyük bölümü Suriyeli olurken tanesini 35 TL’den satıyorlar. 

Semtte büyük hareketlilik yaşanırken, maddi imkanı olmayan ve barınacak yeri bulunmayan Suriyeli göçmenler, geceleri cami avlularında, buldukları boş evlerde, parklarda ya da okul bahçelerinde kalıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.