Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sağlıkçıların istekleri yerine geldi ama...

İzmir'de sağlıkçıların istekleri yerine geldi ama...

Kesinti iptal edildi, sağlıkçılar eylemden vazgeçmedi

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 14:02
İZMİR'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan bir grup sağlık çalışanı, haziran ayında, döner sermaye paylarında kesinti olduğu gerekçesiyle eylem kararı aldı. Hastane yönetimi, sendika temsilcilerine kesintinin iptal edileceğini ve sağlık çalışanlarının kaybının ödeneceğini belirtti. Ancak eylem kararından vazgeçmeyen sağlıkçılar, Başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, haziran ayı bordrolarında maaşlarındaki döner sermaye paylarının yarı oranda kesinti yapıldığını fark edince durumu sendika temsilcilerine bildirdi. Eylem kararı alan sendika temsilcileri, konuyla ilgili hastane yönetimiyle de görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonucu, hastane yönetimi kesintinin iptal edildiğini ve çalışanların kaybının ek bordro ile ödeneceğini bildirdi, ancak sağlık çalışanları eylem kararından vazgeçmedi. Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Genel Sağlık- İş Sendikası'na üye sağlıkçılar, bugün Başhekimlik önüne kadar yürüyüp burada basın açıklaması yaptı. 

Türk Sağlık- Sen adına Necati Deniz, Genel Sağlık- İş Sendikası adına Muteber Çolak ve SES adına da Günseli Uğur birer açıklama yaptı. Çalışma koşullarının ağır olduğunu dile getiren Necati Deniz, "Eğer düzenleme olmaz ve kesinti çalışana iade edilmezse, kesintiden vazgeçilmezse biz iş bırakma da dahil olmak üzere her türlü eylem ve etkinlik içine gireceğimizi sizlere duyuruyoruz" dedi. Nitelikli sağlık hizmeti veremez hale geldiklerini savunan Günseli Uğur ise "Emeğimizin karşılığını zaten alamazken, döner sermayeler, ek ödemeler emekliliğimize yansımazken, bir de üstelik vergi dilimlerine dahil edilirken kesinti yapılıyor. Biz yalnızca hakkımızı istiyoruz" diye konuştu. Açıklamaların ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra hastane yönetiminin konuyla ilgili yapacağı toplantıya katılmak üzere toplantı salonuna geçti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.