Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay pazaryeri için ortak akıl arayışı

Hatay pazaryeri için ortak akıl arayışı

Konak Belediyesi'nce üst örtüsü tamamlanarak hizmete açılan ve haftanın 3 günü pazarcı esnafına tahsis edilen Hatay Kapalı Pazaryeri'nde tezgah açan pazarcılar İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen başkanlığında düzenlenen toplantıda biraraya geldi.

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 12:33
Oda Yönetimi'nin çağrısı üzerine Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda pazarın kurulacağı günler konusunda kafalarda oluşan soru işaretlerine yanıt arandı. Bilindiği gibi tezgah sayısına göre sebze ve meyve satıcıları için salı ve cumartesi günü, tekstil ve züccaciye ürünleri satan esnaf için ise perşembe günü pazar kurulması kararlaştırılmıştı. Ancak sebze meyve satıcıları perşembe gününü isteyince tezgah yerleri için kura çekimi yarıda kalmıştı. 

Toplantıda konuşan İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen, Hatay Pazaryeri'nin kullanımı için Noter huzurunda çekilen kura sonuçlarına uymak gerektiğini ve süreci kırıcı olmadan tamamlamak istediklerini ifade ederek, "Sorunlar, birbirimize derdimizi tam anlatmamaktan, kopuk diyalogdan kaynaklanıyor. Biz Oda olarak elimizden ne geldiyse yapmaya çalışıyoruz. Bizim isteğimiz kavga etmeden ekmek yemektir. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Kavga etmeden birbirimizi üzmeden, meslektaşlarımızı ötekileştirmeden çözüm arayalım, kırıcı olmayalım. Pazaryeri için de noter huzurunda kurada ne çıkarsa kabul etmek gerekiyor" dedi.

Oda Başkanı Hamdin Erişen'in olumlu çağrısına salondaki pazarcıların büyük bir bölümünden destek gelirken bazı esnaf ise perşembe günü pazar kurulması ısrarını sürdürdü. Gelen talep ve önerileri dinleyen Oda Başkanı Erişen, söz konusu isteklerin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, uzlaşı ve ortak akılla gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.