Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklarını bayramda da göremeyen babalar, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi

Çocuklarını bayramda da göremeyen babalar, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi

Çocuklarını göremeyen Boşanmış Babalar Platformu üyeleri, Samsun’da basın açıklaması yaptı. Açıklamalarda uzun yıllar süren çocuk hasretinin bayramı yine gölgede bıraktığı dile getirildi. Sorunun çözümü noktasında gerekli adımların...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:46
Çocuklarını göremeyen Boşanmış Babalar Platformu üyeleri, Samsun’da basın açıklaması yaptı. Açıklamalarda uzun yıllar süren çocuk hasretinin bayramı yine gölgede bıraktığı dile getirildi. Sorunun çözümü noktasında gerekli adımların atılmadığını ifade eden platform üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan Boşanmış Babalar Platformu üyeleri yaşadıkları çocuk hasretini pankartlara yazdı. Çocuklarından uzak bayram sevinci yaşamalarının mümkün olmadığını ifade eden platform üyeleri, çocuklarını medeni şekilde görebilmelerinin önündeki en büyük engel olan çocuk haczinin kaldırılmasını istiyor. Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan platformun Samsun Temsilciliği Sözcüsü Hüseyin Kılınç, İcra İflas Kanunu’nun 25. maddesi gereğince yapılan çocuk haczinin ne kadar daha devam edeceğini sordu.

Bayram sevinci yaşamalarına engel olan çocuk hasretinin sona ermesi için Başbakan Erdoğan’dan yardım isteyen platform sözcüsü Kılınç, "Babalar, anneler, halalar, teyzeler, amcalar, dayılar, nineler, dedeler olarak bizler, yavrularımızın gözlerinden, yanaklarından öpemiyoruz. Onlara oyuncaklar, cici ayakkabılar, elbiseler alamıyoruz. Biz bunlardan yosunuz çünkü göremiyoruz. Bizler bayram yapamıyoruz. Sokaklarda dolaşamıyor, güzel elbiseler giymiş, cıvıl cıvıl çocukları gördükçe, akıllarımıza evlatlarımız gelip kahroluyoruz. Hadi biz yetişkinleri geçtik. O çocukların bayram yapmak hakları değil m? Babaları, anneleri, birinci derecede soybağı olanlarla doyasıya, özgürce bayram yapmak o yavruların hakkı değil mi'" şeklinde konuştu.

Öte yandan benzer bir toplantının İstanbul Galatasaray Lisesi önünde de yapıldığı öğrenildi. Platform üyeleri adına açıklamayı, yeğenini göremeyen hala yaptı. Giderek içinden çıkılmaz hal atan toplumsal sorununun sadece eşlerle ilgili olmadığını ifade eden hala Feride Pınar Wilbanks, "Parçalanmış aileler ve çocuklar için bayram yine zehir oldu. Bu sorunun çözümü için kadın erkek tüm ebeveynleri platformumuza davet ediyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.