Dolar 32,4537
%-0.1
Euro 34,7686
%-0.58
Altın 2.441,790
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Deniz Korucuları' kanundışı avcılara göz açtırmıyor

'Deniz Korucuları' kanundışı avcılara göz açtırmıyor

"Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesinin de desteklediği, Gökova Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi balıkçılığa kapalı alanlarında koruma etkinliğinin arttırılması çalışmaları kapsamında...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:43
"Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesinin de desteklediği, Gökova Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi balıkçılığa kapalı alanlarında koruma etkinliğinin arttırılması çalışmaları kapsamında Akdeniz Koruma Derneği (AKD) tarafından yürütülen “Deniz Koruculuğu” uygulaması, avlanma yasaklarını ihlal etmeye çalışanlara göz açtırmıyor. Kanundışı balık avcılığını 24 saat takip altında tutma çalışmaları kapsamındaki uygulama, dördüncü ayını dolduruyor. Değirmenbükü içi Okluk Koyu’nda mevzilendirilen hızlı denetleme botunda görevli korucular alandaki kanundışı balık avcılığı faaliyetlerini denetliyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Marmaris Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen çalışma, ideal bir koruma ortamı sağlıyor. Korucuların gün boyu çalışmalarının büyük bölümü, Değirmenbükü'ndeki kullanıcılara farkındalık sağlamayı içeriyor. Dağıtılan broşürler ve bilgilendirici diğer materyaller yardımıyla bölgenin balık stoklarını arttırmak için korunduğu bilinci yaygınlaştırılıyor. Denetleme çalışmaları ceza kesmeyi değil, alanı korumanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamayı amaçlıyor.

YASAKLARI İHLÂL EDEN BELGELENİYOR

Son birkaç ay içinde alanda bulunan tekne sahiplerinin, kanundışı avcılık faaliyetlerini koruculara bildirmek ve yapanları uyarmak suretiyle verdiği destek, çalışmaların kısa zamanda etkili sonuçlara ulaştığını gösteriyor. Alanın yasak olduğunu bilmesine rağmen ihlal etmeye çalışan profesyonel veya amatör balıkçılar, deniz korucuları tarafından belgelendikten sonra Sahil Güvenlik'e bildiriliyor. Değirmenbükü Koyu’nda uygulanan pilot projenin, ileride ek finansman kaynaklarıyla Gökova’nın diğer balıkçılığa kapalı alanlarına yaygınlaştırılması planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.