Dolar 32,3522
%-0.02
Euro 34,7817
%-0.03
Altın 2.392,060
%-0.2
Bist-100 10.263,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii inşaatı parasızlıktan durdu

ÇÜ 57. Alay Şehitleri Camii inşaatı parasızlıktan durdu

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan 57. Alay Şehitleri Camii’nin inşaatı parasızlık nedeniyle durdu. Adana’da Sabancı Merkez Camii’nden sonra en büyük ikinci cami olacak 4 bin kişilik Çukurova Üniversitesi...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:28
Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan 57. Alay Şehitleri Camii’nin inşaatı parasızlık nedeniyle durdu.

Adana’da Sabancı Merkez Camii’nden sonra en büyük ikinci cami olacak 4 bin kişilik Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii inşaatında parasızlık nedeniyle yaprak kımıldamıyor. Temeli 18 Mart günü Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, İl Müftüsü Arif Gökce, belediye başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla atılan cami inşaatında, işçilerin parası ödenemezken, müteahhit ise 1 milyon TL’lik hak edişini alamadı. Çukurova İlahiyat Eğitimini Destekleme ve Geliştirme Derneği Başkanı emekli müftü Mehmet Barış, üniversite içerisinde büyük bir cami eksikliği duyulduğunu söyledi. Bunun için caminin yapımına başlandığını ifade eden Barış, “Camimizin yeri eski rektör Alper Akınoğlu zamanında temin edildi. Camimizin kaba inşaatı 3 milyon 850 bin TL’ye ihale edildi. Temeli ise Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü olan 18 Mart günü atıldı. Camimizin altında kültür merkezi bulunacak. Şuan itibariyle kültür merkezinin son kat hazır betonunun dökülmesi aşamasına geldik. Sonra caminin yapımına geçilecek. Ama 12 milyon TL’ye mal olmasını beklediğimiz inşaatın yapımına parasızlık nedeniyle ara vermek zorunda kaldık. İşçilerin parasını dahi ödeyemedik, müteahhide ise 1 milyon TL’lik hakkediş borcumuz bulunuyor.” dedi.

Yapılacak cami ile ilgili bilgiler de veren Barış, “İnşaatı sadece cami olarak düşünmüyoruz. Caminin altında 2 katlı kültür merkezi bulunacak. Bu kültür merkezinde 500 kişilik amfi, konferans salonu, 100 kişilik 4 büyük salon ile çok sayıda derslik bulunacak. Burada milli kültürümüze dair ebru, hat, ney, tezhip gibi kültürel faaliyetler, konferanslar düzenlenecek.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.