Dolar 32,2282
%-0.14
Euro 35,0595
%-0.07
Altın 2.501,600
%1.43
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Alaska'da balina kurtarılırken, 100 bin insanın ölümüne seyirci kalınıyor'

"Alaska'da balina kurtarılırken, 100 bin insanın ölümüne seyirci kalınıyor"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı kavramların sürekli anlam değiştirmeye başladığını belirterek, demokrasinin istismar aracı haline geldiğini söyledi. Yıldız, balina, yunus ya da fok balığı kurtarma görüntülerinin...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 14:54
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı kavramların sürekli anlam değiştirmeye başladığını belirterek, demokrasinin istismar aracı haline geldiğini söyledi. Yıldız, balina, yunus ya da fok balığı kurtarma görüntülerinin insanlık adına hoş gelirken, 100 bin insanının ölümüne seyirci kalındığını açıkladı.

    Taner Yıldız, partisinin Kayseri'de düzenlediği bayramlaşma töreninde özellikle Avrupa Birliği ülkeleri ile demokrasi, insanlık ifadelerini sürekli telaffuz eden ülkelere tepki gösterdi. “Her bayramda bir acıdan sıkıntıdan ve gerilimden bahsediyoruz” diyen Bakan Yıldız, “Aslında acı evrenin temelinde saklı derler. Ama şuanda dünyanın seyri öyle bir noktaya ulaştı ve gidiyor ki acıların artırılmaya çalışıldığı coğrafya haline geldi. Bayram dediğimizde aslında sevinç ve neşe vardır. İnsanların kucaklaşması vardır. Ama bugünlerde Türkiye’nin güçlenmesiyle birlikte coğrafyasında oluşturulan sıkıntılar hat safhaya ulaştı. Türkiye güçlenecek. Büyüyecektir. Varsa bunun bedelini ödeyecek.” dedi.

    “Büyümenin bir bedeli var” sözleriyle konuşmasını devam ettiren Yıldız, şunları söyledi. “Hükümetlerimiz döneminde başbakanımızın idaresinde büyümesini ve doğruya yaptığı tercihi sürdürecek. Varsa bir bedeli bunu da ödemeye hazırız. Her bayramda bir sıkıntı, gerilim, 27 Nisan, Irak teskeresi ve enflasyondan bahsedilirdi. Ama biz doğrudan ayrılmadık. Eğer Gezi Parkı gibi toplumda kırılma noktası oluşturulmak istenen hadiseler. Farklı vesayetlerin ülke idaresine koymak istediği iradelerin topluca düşündüğünde bizi birer Irak, Suriye, Mısır, Libya yapmak istediler. Hiç şüpheniz olmasın güçlü irade olmasa. Halka güvencimiz, Allah’a inancımız olmasaydı hiç şüpheniz olmasın benzer bur durum Türkiye’de olurdu. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bizler gücün kendimize verdiği yapı içinde etrafımıza sürekli hoşgörü ve saygılıyız. Doğru duruşumuzdan da vazgeçmeyeceğiz.”

    Dünyada kavramların sürekli anlam değiştirmeye başladığına işaret eden Bakan Yıldız, “Demokrasi dediğiniz istismar aracı haline geldi. Hümanizm insanlık dediğiniz istismar amacı haline geldi. Orada bir insanlıkla ilgili konudan bahsediyorsanız zulüm var demeye başladık. Demokrasi ile ilgili bir şeyden bahsediliyorsa çevremizde batılı ülkelerde acaba orada farklı bir yönetim mi var demeye başladık. İnsan Alaska’da bir balina kurtarılırken, bir yunus ya da fok balığı ile ilgili kurtuluş görüntüler hoş geliyor. Ama 100 bin insanının ölümüne seyirci kalıyorsanız bütün bunların fragman ve tiyatro olduğu ile alakalı şüpheniz kalmaz. Bizler hiçbir kavramın istismar edilmesini, ne milliyetçilik, ne dinin, ne insanlığın nede demokrasinin istismar edilmesine taraf değiliz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.