Dolar 32,3434
%-0.05
Euro 34,8073
%0.05
Altın 2.390,520
%-0.26
Bist-100 10.224,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Lübnan Cumhurbaşkanı'nı arayacağım

Gül: Lübnan Cumhurbaşkanı'nı arayacağım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyrut’ta kaçırılan pilotlarla ilgili Lübnan Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazını Tarabya Camii’nde kıldı. Cami çıkışında soruları cevaplayan Gül, Beyrut’ta...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:30
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyrut’ta kaçırılan pilotlarla ilgili Lübnan Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazını Tarabya Camii’nde kıldı. Cami çıkışında soruları cevaplayan Gül, Beyrut’ta iki pilotun kaçırıldığı bilgisinin doğru olduğunu ifade etti. Gül, “Biliyorsunuz Lübnan zor bir yer, riskleri de çok olan bir yer. Aslında oradaki bütün Türkler tedbirliydi. Ama maalesef iki pilotumuz kaçırılmış vaziyette. Hemen bununla ilgili temasa geçti Dışişleri Bakanımız. İlgili konuşması gereken kişilerle konuştu. Ben de cumhurbaşkanıyla konuşacağım. Çeşitli tahminlerimiz var. Ümit ederimki kısa süre içerisinde inşallah sağ sağlim kurtarırız.”dedi.
Kimlerin kaçırdığı yönünde bilgi olup olmadığı sorusuna Gül, “Bizim bazı tahminlerimz var.” şeklinde konuştu.

Ergenekon davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan İlker Başbuğ’un basında yer alan mektubu hatırlatılan Gül, “İlker Başbuğ mektubunda gerek usul gerek esasla ilgili çeşitli hususları belirtiyor. Söylediğim gibi kanun yolu açık. Yargılama süreci bitmemiş vaziyette. Dolayısıyla temyiz mahkemeleri bu hususları dikkate alıp inceleyeceklerdir.” diye konuştu.

ADAŞIYLA TANIŞTI

Gül daha sonra çevredeki vatandaş ve esnaflarla bayramlaştı. Önce Tarabya Polis Merkezi’ne giren Gül burada polislerle bayramlaştı. Karakol çıkışında hatıra fotoğrafı çektiren Gül, yanına gelen vatandaş ve çocukların bayramını kutladı. Esnafların da bayramını kutlayan Gül, çay bahçesine oturdu. Çay içen ve vatandaşlarla sohbet eden Gül, bir sürprizle karşılaştı. Kendi adını ve soyadını taşıyan 3 yaşındaki bir çocuk babasının kucağında Gül’ün yanına geldi. Baba Serdar Gül, Cumhurbaşkanı'na oğlunun kimliğini gösterdi. Kimlikte Abdullah Gül ismini gören Gül, gülümsedi. “Kimliğimi kaybetmişim bulmuşlar” espirisi yapan Gül, minik adaşını öptü. Bir vatandaş da Gül’e bal hediye etti. Bazı çocuklar da Gül’e sarılarak fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.