Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çankaya, geri dönüşümde pilot belediye seçildi

Çankaya, geri dönüşümde pilot belediye seçildi

Ankara Çankaya Belediyesi, 'Türkiye Cam Geri Dönüşümü Projesi'nde pilot belediye seçildi.        Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarından (EBRD) desteklenen ve İspanya firması IDOM ile Türkiye firması...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:30
Ankara Çankaya Belediyesi, 'Türkiye Cam Geri Dönüşümü Projesi'nde pilot belediye seçildi.

        Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarından (EBRD) desteklenen ve İspanya firması IDOM ile Türkiye firması STOA Müşavirlik konsorsiyumu danışmanlığında yürütülecek geri dönüşüm projesinde, Çankaya Belediyesi pilot belediye oldu.

        Atık malzeme, elektronik eşya, yağ ve benzeri çöp olarak nitelenen birçok ürünü geri kazanım kampanyaları ile toplayan ve bu alanda ciddi çalışmalar yapan Çankaya Belediyesi, cam ambalajların toplanmasına da öncülük edecek.

        Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Ankara Ofisi'nde gerçekleşen geri kazanım toplantısına, Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, projenin müşavirlik konsorsiyumu firmaları IDAOM ve STOA, ÇEVKO Vakfı, Anadolu Cam San. AŞ ve ANKASAN Geri Dönüşüm Ltd. Şti. katıldı.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın koordinatörlüğünde yürütülen Türkiye Cam Geri Dönüşümü Projesi ile cam ambalaj atıklarının toplama sisteminin iyileştirilmesi ve toplama veriminin artırılması amaçlanıyor.

        ÇANKAYA GERİ KAZANIMA DEVAM EDECEK

        Pilot Belediye olarak seçilen Çankaya Belediyesi sınırlarında yapılan çalışmalar, Türkiye’de kalıcı bir geri dönüşüm sistemi kurulmasının yaygınlaşmasına da ön ayak olacak. Proje, cam geri dönüşüm miktarını artırma hedefinin yanı sıra geri kazanım sektörünün sorunları ve çözümlerini içeren sonuçlarla diğer geri kazanım uygulamalarını da hayata geçirmeye yönelik olacak.

        Atıkları toplayarak geri dönüşümünü sağlayan Çankaya Belediyesi, daha önce Anadolu Cam Sanayi AŞ tarafından kendisine hibe edilen 330 cam kumbara ile aylık ortalama bin ton cam atık toplanmasını sağladı. Buna bağlı olarak Anadolu Cam Sanayi AŞ yetkilileri, bu yıl içerisinde Çankaya Belediyesi'ne 50 adet daha cam kumbara hibe edileceğini bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.