Dolar 32,3654
%0.02
Euro 34,7875
%-0.01
Altın 2.394,940
%-0.08
Bist-100 10.252,00
%0.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP yerel siyaset okulu projesini hayata geçiriyor

CHP yerel siyaset okulu projesini hayata geçiriyor

CHP İzmir İl Başkanlığı özellikle yerel seçimlerde meclis üyeliklerine aday olmak isteyenler için uzun süredir uygulanmayan yerel siyaset okulunu tekrar açacak. En son İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in il başkanı olduğu dönemde faaliyette olan yerel siyaset okulu ile donanımlı meclis üyesi yetiştirmek amaçlanıyor. İl Başkanı Ali Engin, “Bu okul ile meclis üyesinin ne demek olduğu görevlerinin ne olduğunu, ne yapmaları gerektiğini anlatmak istiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2012 - 14:51
SERCAN AVCI / HABER SERVİSİ - CHP’de parti içi kültür ve kimlik birliği yaratmak, partilileri ortak dil, ortak söylem ve ortak paydada buluşturmak ve parti içi örgüt yapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Parti Okulu Projesi’nin İzmir ayağında sertifikalarını alan eğitimciler tarafından üyelere eğitim son sürat devam ederken il başkanlığı eğitimi 2 yönlü yapmayı planlıyor. CHP İzmir bu doğrultuda yıl başından sonra ‘yerel siyaset okulu’ projesini hayata geçirecek.

SON OLARAK YÜKSEL ZAMANINDA AÇILDI

Parti Okulu’nda sertifikalarını alan eğitimciler tarafından yerel yönetim adaylarına ve partililere destek ve bilgilendirme amacıyla dersler verilmeye devam ederken İl Başkanlığı özellikle yerel seçimlerde meclis üyeliklerine aday olmak isteyenler için uzun süredir uygulanmayan yerel siyaset okulunu tekrar açacak. Son olarak İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in il başkanı olduğu dönemde faaliyette olan yerel siyaset okulu vasıtası ile donanımlı meclis üyesi yetiştirmek amaçlanıyor.

ENGİN: FİKİR BİRLİĞİNE ULAŞMAMIZ LAZIM

İl Başkanı olduktan sonra her fırsatta siyasette partililer arsasında ortak söyleme dikkat çeken ve parti içi eğitimin önemine değinen Ali Engin, “ Şuan partimizin siyaset okulu projesi kapsamında sertifikalarını alan eğitimcilerin üyelerimize yönelik eğitimleri devam ediyor. 30 ilçemizde 25 kişilik üçer günlük eğitimler müthiş gidiyor. Bu tür eğitimleri çok önemsiyoruz. Katılanlarda çok memnunlar. Güzel sonuçlar alıyoruz. İzmir’de 100 tane eğitici eğitmenimiz var. İzmir’in bütün ilçelerinde eğitim veriyorlar. Parti içi eğitimi ilçe başkanlarına sürekli soruyorum. Yararlı olduğunu görüyoruz. Siyaset yaptığımız arkadaşlarımız ile fikir birliğine ulaştırmamız lazım. Eğitimi yıl başından sonra 2 yönlü bir şekilde yapacağız. Yerel seçimler okulu açacağız. Özellikle meclis üyesi olmak isteyenlere bu doğrultuda eğitim hizmeti vereceğiz. Üyelerimize yönelik eğitimde devam edecek” dedi.

“MECLİS ÜYELİĞİNİN DOĞRU ANLAŞILMASI GEREK”

Yerel siyaset okulunun ülkenin farklı noktalarında zaman zaman uygulandığını dile getiren Engin amaçlarının daha organize ve geniş çaplı bir yerel siyaset okulu açmak olduğunu ifade etti ve şunları söyledi;“Bu okul ile meclis üyesinin ne demek olduğu görevlerinin ne olduğunu, ne yapmaları gerektiğini anlatmak istiyoruz. Bazıları ya çok abartıyor ya da önemsiz olduğuna inanıyor. İkisi de doğru değil. Meclis üyesi bütün her şeyi halletmez, işlevsiz biride değil…İkisinin de doğru anlaşılması gerek”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.