Dolar 32,3565
%-0.01
Euro 34,8020
%0.03
Altın 2.393,450
%-0.14
Bist-100 10.271,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bereket Arınç'a yüklendi, EXPO için  sitem etti

Bereket Arınç'a yüklendi, EXPO için sitem etti

TÜMİAD’ı ziyaret eden Ahmet Bereket, gündeme ve siyasete dair açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ‘Ben olsaydım bende dağa çıkardım’ sözlerini sert bir dille eleştiren BBP İl Başkanı Bereket, EXPO ile ilgili bilgilendirme eksikliğinin olduğunu da dile getirerek sitemde bulundu.

  • Ege Postası
  • 18.12.2012 - 16:05
İZMİR -Tüm İşadamları Derneği’ni(TÜMİAD) ziyaret eden BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, İzmir ve Türkiye siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulunarak kentin gündemini oluşturan EXPO konusunda da eleştiride bulundu. Ziyaretinde öncelikle Türkiye’deki siyasi partilerin birlikte hareket etmesi konusunda konuşan Bereket, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın BDP’li Milletvekili Gülten Kışanak için söylediği ‘Onun yerinde ben olsam, bende dağa çıkardım’ sözlerini de eleştirdi. “Dağ orada, dağa çıkmak istiyorsa gitsin, çıksın. Elinden tutan yok. Hangi dağa çıkmak istiyorsa çıksın. Bu ülkede herkes kendisine biçilen misyonu yapıyor. Onun görevi de bu. Biz niye bağırdık hep berabe? Milletvekillerin teröristlerle kucaklaşmasını niye eleştirdi? Madem böyle bir düşüncesi vardı o zaman eleştirmeyecekti” diyen Başkan Ahmet Bereket, Arınç’ın önümüzdeki seçimlerde siyasete yer almayacağını açıklamasını da ‘Ülkede güzel şeyler de oluyor’ diyerek değerlendirdi. EXPO 2020 çalışmaları hakkında siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması gerektiğini söyleyen, fakat bu konuda il başkanları olarak kendilerine herhangi bir bilgilendirme toplantısı yapılmadığını belirten Bereket, “EXPO ile ilgili gelişmeleri basında yazılanlar kadar biliyoruz. İzmir EXPO konusunu defalarca gündeme getirdik. Yürütme kurulu kuruldu. Sayın valimiz başında. AK Parti il başkanının ziyaretinde de ‘Niçin diğer sivil toplum kuruluşları ve partilerinden bir heyet oluşturmadınız'’ diye sordum. Madem bu İzmir’in kazanımı, sadece dört beş kişinin idaresinde mi yürü? Bazıları bu işten bir şeyler kazansa da biz kaybediyoruz” diye konuştu.

“Senaryo sahnede oynanıyor”
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları dahilinde bazı maddeler üzerinde uzlaşma sağlanamadığı için referanduma sunulması konusunu da eleştiren Ahmet Bereket, bütünşehir yasasının ülkeyi bölmek için uygulanan senaryonun bir parçası olduğunu söyledi. Meclisteki milletvekillerinin de sorumluluklarını yeterince yerine getirmediğine dikkat çeken Bereket, “Bence Türkiye’nin bölünmesinin meclisten çıkan kararıdır. Üç beş kişi bir araya gelip çıkarıyor. İçlerinde sevdiğimiz vekiller de var. Ama birçoğu el kaldırıp indirmekten başka bir şey yapmıyor. AK Parti Hükümeti’nin iktidarda kaldığı her gün çocuklarımızın geleceğinden çalınan bir gün. Türkiye’nin varolma yokolma savaşını veriyoruz. Meclis aritmetiği ortada. Hükümet tek başına yapma gücüne sahip. Anayasa Komisyonu’nda mecliste bulunan tüm partilerin hepsinin ortak evet demesi ile oluşturuldu. Milli mutabakat olmalı. Referanduma gidilirse ayrışma daha net ortaya çıkacak” dedi.

Türk Milliyetçiliği vurgusu
TÜMİAD Başkanı Avukat Murat Çakar da sayısı bir hayli fazla olan iş adamları derneklerinden farkları olduğunu ifade etti. Bugüne kadar kendilerini hiçbir siyasi partinin ziyaret etmediğini de sözlerine ekleyen Murat Çakar, “Bizim derneğimizin en önemli kıstası Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran felsefeye inanmak. Bu da Türk Milliyetçiliği felsefesi. Buna inandıktan sonra partisi, kökeni bizim için önemli değil. İzmir’de sağdan sayıyorsunuz beş, soldan sayıyorsunuz beş kişi. Hep onların görüşleri alınıyor, konuşuyor. Toplumda sanki bunlardan başka söz sahibi insan yokmuş gibi bir görüntü var. İzmir’de hiç fikrine danışılmayan, varlığı dikkate alınmayan insanlar grubu var. Onların da sözleri bir yerlere ulaşsın istiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.