Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Büyükşehir imar krizine’ alternatif çözüm

‘Büyükşehir imar krizine’ alternatif çözüm

Bornova Belediye Meclisi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürürlüğe sokulan Yeni İmar Yönetmenliği’ne karşı ‘yeni’ bir alternatif çözüm buldu

  • Ege Postası
  • 17.12.2012 - 21:20
 EGEPOSTASI– Bornova Belediye Meclisi Başkan Kamil Okyay Sındır idaresinde  olağanüstü toplandı. Oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yürürlüğe sokulan ancak uygulamadaki sorunlar nedeniyle kentin inşaat sektörünü kilitleyen ve 216 metrekarenin altındaki parsellere imar izni tanımayan Yeni İmar Yönetmeliği masaya yatırıldı. Mecliste başta metropol ilçeler olmak üzere kentin birçok yerinde inşaat sektörünü kilitleyen ve imar işlerini yüzde 70 oranında ‘durduran’ yönetmeliğe karşı alternatif çözüm bulundu.

Yönetmelikte, tüm imar parselleri için, ön cepheden 5 metre bahçe payı ayrılmasını öngören maddeyi değiştirilerek, “Rakamsal bahçe mesafesi tarif edilmemiş planlarda ön bahçe mesafesi aranmaz” ibaresi ile esneklik sağlandı. Yapılan değişikliğin, Ocak ayında yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacağı belirtildi.

"Vatandaşı mağdur etmeden, konuya netleştirdik"
Değişiklik ile inşat sektöründeki tıkanıklığın önünü açtıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır “Genelinde sorun olmadığını düşündüğümüz İmar Yönetmeliği’nin, uygulamasında birtakım sıkıntılar ile karşılaştık. Yaptığımız değişiklik ile mevcut planlara işlenmiş alanlarda da 5 metre bahçe mesafesi aranmasının önüne geçmeyi planladık. Değişikliği, Büyükşehir bürokratları ile görüşerek gerçekleştirdik. Bu sayede, inşaat sektörünün yüzde 70 oranında kilitlenmesinin de önüne geçeceğiz. Vatandaşı mağdur etmeden, konuya netlik kazandırdığımız için mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Yoksula Yardım Kabul Edildi
 
Komisyonlardan gelen raporlardan en çok gözen çarpan madde olan, ''Bornova İlçe sınırları içinde ikamet eden dar gelirli, yoksul, muhtaçve kimsesizlere, engellilere, öğrencilere, yaşlılara ve kadınlara Belediyemiz tarafındna yapılacak yardımların usul ve esasların belirlendiği İzmir İli Bornova Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin onaylanmasının oybirliğiyle uygun olduğuna ilişkin Hukuk Komisyonu ve Sosyal Yardım Komisyonu raporları'' ile ilgili Sındır ''Gelen görüş sayıştaydan gelen bir görüştü. Sayıştayın dışına çıkmak çok doğru olmayacaktı. Ama bu sosyal yardım işlerimizin yeni şekli ile bütünü üzerine hukuk ve sosyal yardıma havale etmiştik. Komisyonlardan uygun olduğuna dair görüş gelmiştir'' dedi. Oybirliği ile kabul edildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.