Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Buca'da parti içi barışı sağladım

Gül: Buca'da parti içi barışı sağladım

Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe Başkanı Bektaş Gül ve belediye meclis üyeleri üçgeninde yaşanan tartışmalarla sürekli gündemde olan Buca’da İlçe Başkanı Gül Ege Postası’nın sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 18.12.2012 - 14:05
 BURAK ÖZER – HABER SERVİSİ - Belediye Başkanı Ercan Tatı, İlçe Başkanı Bektaş Gül ve belediye meclis üyeleri üçgeninde yaşanan tartışmalarla sürekli gündemde olan Buca’da İlçe Başkanı Bektaş Gül Ege Postası’nın sorularını yanıtladı. Örgütten AK Parti’ye, Buca’dan Belediyeye kadar önemli açıklamalar yaptı. Belediye başkanlığına adaylık için mevcut başkan Ercan Tatı’nın dışında bir çok ismin dillendirildiği Buca’da Gül’den adaylara: “Hepinize yakın hepinize uzağım” mesajı geldi.

Son dönemde Buca’da Belediyeyi ve CHP’yi hedef alan yazı ve haberler fazlalaştı. Bunu neye bağlıyorsunuz'

Buca’da hiçbir sorun yok. Parti ile ilgili yok ama Belediye ile ilgili olanı Belediye Başkanı cevap versin. Basınla da aram çok iyi.

Başkan Tatı yeniden aday olduğunu açıkladı. Adaylık açıklamasına sizin yorumunuz nedi? Aday olmak isteyen, aday olma planları yapanlara ilçe başkanı olarak ne mesaj verirsini?

Belediye Başkanlığı için aday olan herkese eşit mesafede yakınım. Partiye zarar vermeden çalışmalarını sürdürsünler. Ben hepsine yakınım, hepsine de o kadar uzağım.

Siyasette hedefleriniz nele? İlçe Başkanlığı son durak m? Yoksa Bektaş Gül’ü milletvekili ya da belediye başkanı olarak da görebilecek miyi?

3 dönem ön seçimlerle geldim. Hiç atama ile gelmedim. İl yönetim kurulunda listeleri deldim. Kurultay delegesi oldum. Partime karşı bir borcum ve sorumluluğum var. Tek idealim tek hedefim 2014 seçimlerinde CHP iktidarının devamı. Bizim hedefimiz odağımız yerel seçimleri almak. İstediğimiz her şeyi Buca’da yapacağız. Bunlar yetmiyor daha çok çalışacağız. Biz 2014 Yerel seçimlere kadar bu ilçe binasına sadece toplantılar için geleceğiz. Diğer zamanlarda hep sokaklardayız, halka ineceğiz.

İlçe başkanı olarak Buca örgütünde neleri değiştirdini?
Ben sokak adamıyım. Sokak adamıyım. Biz geldiğimizde parti içi barış yoktu. Merkez sağda bile görev yapan bütün arkadaşlarımın bürolarına gittim onlarla sohbet ettim kahvaltı yaptım. Geçenlerde 25 Kasım’da 1000 kişilik toplu kayıt yaptık. Her gün partimize yeni üyeler geliyor. Geldiğimizden bu yana partimize 2000’in üzerinde üye geliyor. Ben buna bakıyorum. Partiyi büyütüyorum. Buca Mahallelerini iyi biliyorum. Oralarda parti dengelerini kuruyorum. Parti içi barışı sağladım. Yanımda ve karşımda olan partimin bütün aktif siyaset yapanları ile beraber sürekli diyalog halindeyim. Onlardan faydalanıyorum. Geçmiş tecrübelerinden faydalanıyorum.



Cemevi ile ilgili çıkan haberler hakkında ne düşünüyorsunu?
Ayın 16’sında Buca Hacı Bektaşi Veli’nin kongresi vardı. Ben ve yönetimim adına oraya karışmama kararı aldım. Burada birkaç tane ortalığı karıştıran insan v ar. Bunlar yönetimin dışından olan insanlar. Benim Cemevi ile hiç alakam olmamasına Aziz Tekin benim adıma yalan yanlış haberler yapıyor. Aziz Tekin benim elimde yetişti. Çok sevdiğim için gazete işlerini bırakarak abi kardeş ilişkimiz vardı. “Bektaş Gül ile İlçe yönetiminden birileri Cemevi yönetimini karıştırıyorlar” diye haber yapmışlar. Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben Cemevi yönetimine kendim de karışmadım, kimseyi de karıştırmadım. Kendi yöneticilerini kendileri seçsinler. Ben Cemevine bu güne kadar destek verdim. Yaşamım boyunca siyasi emellerim için hiç kullanmadım.

Buca’yı AK Parti’nin alma ihtimali ne olabilir'
Buca’da AK Parti’nin seçim almasına yüzde bir bile ihtimal vermiyorum, sıfırdır. Buca’da yerel seçimlerde CHP tekrar iktidardır.

Buca Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Solmaz ile aranız nası?
Mustafa Solmaz benim özel bir dostum. Siyaset ayrı. Siyasette babamı tanımam. Mustafa Solmaz ile siyaset dışı bir dostluğum var. Ben Buca’da 35 yıldır siyaset yapıyorum. Özel dostluklarım ayrıdır, siyaset ayrıdır.

CHP Buca’nın maddi anlamda bir sıkıntısı var m? İl yönetiminden yeterli desteği alabiliyor musunu?
İl yönetimi ile ciddi uyum içerisindeyiz. Başta İl Başkanım olmak üzere her türlü desteklerini alıyoruz. Ekonomik sıkıntımız yoktur. Üyelerimiz de aidatlarını ödüyorlar. Kendi öz kaynaklarımızla çalışıyoruz.

Son dönemde Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil, Gökhan Günaydın gibi CHP içindeki etkili isimler Buca’ya geldi, sizlerle görüştü. Onlara Buca ile ilgili ne mesajlar verdini? Ne istedini? Onlar sizden ne isted?

Onlar doğal olarak bizi denetlemeye geldiler. Kendilerine brifing verdik. Kendileri de bizi dinlediler. Ben Adnan Keskin ve Bihlun Tamaylıgil’in gelişinde 30-40 kişi ile o toplantıyı yapardım. Ama ben bütün örgütüme mesaj attım. 300 kişi ile belediye meclis salonunda yaptık toplantımızı. Orayı kiraladım. Benim yanımda olan karşımda olan herkes oradaydı. Orada geçmişte yanımda olan arkadaşlarımın hiç birini eleştirmedim. Aynı gün bin kişinin kaydını yaptılar. Biz onlardan bir şey istemiyoruz. Onlar bizden ister, biz değil.Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil, Gürsel Tekin hepsini tanıyorum. Giderken bana teşekkür ettiler.

İlçe yönetiminde herhangi bir sıkıntı var mı'
İlçe yönetimindeki bütün arkadaşlarım ile çok uyum içerisinde çalışıyorum. Her kararı birlikte alıyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok. Biz başarılı bir ilçeyiz. Eğer içimizde bir sorun olsa zaten başarı olmaz. Biz bırakmışız her şeyimizi sokaklara iniyoruz. Herkes bir yerlerde projelerini gösteriyorlar.

AK Parti ve CHP arasındaki 30+1 polemiğine Bektaş Gül bakışı nedi?

AK Partililer hayal görüyorlar. İl Başkanımız ne derse altına her şekilde imzamı atarım. 30+1’i CHP yapacak. 2 ilçe var onları da alacağız. Bütünşehir yasası onları bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.