Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den MHP'ye bayram ziyareti

CHP'den MHP'ye bayram ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve beraberindeki heyet, bayramlaşma için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’ne geldi. MHP ve CHP bayramlaşmasının ana gündemi Ergenekon davası kararları oldu....

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 15:27
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve beraberindeki heyet, bayramlaşma için Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’ne geldi. MHP ve CHP bayramlaşmasının ana gündemi Ergenekon davası kararları oldu.

MHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma programında MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, siyasi parti temsilcilerini tek tek kabul etti. Bayram mesajlarının verildiği ziyaretlerde gündemdeki konular da ele alındı. MHP'ye bayramlaşmaya gelen CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile Parti Meclisi üyeleri Faruk Demir ve Gaye Usluer yer aldı. CHP’nin bayramlaşmasının ana gündemi Ergenekon davası oldu.

Erdoğan Toprak, Ergenokon davasına ilişkin eleştirilerini dile getirirken, iktidar partisi üyelerinin ‘çok ileri gidiyorsun seni de yargılarız’ mesajını vermesini üzüntüyle karşıladıklarını ifade etti. Kendilerinin ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun yargılanmaktan korkacak bir şeylerinin olmadığını kaydeden Toprak, “Bu kadar haksızlık yapmış bir iktidarın, herhalde iktidar değiştiğinde yargının karşısında vereceği çok hesap olduğunu düşünüyoruz." dedi.

İlker Başbuğ'un durumuna üzüldüğünü ifade eden iktidar üyelerinin ‘timsah göz yaşı’ döktüğünü ileri süren Toprak, MİT Müsteşarı Hakan Fidan için bir günde yasal düzenleme yapıldığını belirterek, benzer düzenlemenin istenmesi halinde Başbuğ için de yapılabileceğini söyledi. Toprak, iktidar erkinin önemine dikkat çekerek, insanların güce hükmetmesini bilmesi halinde adil olabileceğini bildirdi.

MHP’li Türkeş de dava konusunda hükümeti eleştirerek, hukuki sürecin adil olmasını istedi. Türkeş, Ergenekon davasının yanı sıra bölgede yaşanan gelişmelere de değindi.

Bayramlaşma için gelen partilerden biri de BBP oldu. BBP adına genel başkan yardımcıları Tevfik Eren ve Ünsal Karabulut ile Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Karaca'dan oluşan heyet MHP'yi ziyaret etti. Ünsal Karabulut, parti olarak seçim çalışmalarına şimdiden başladıklarını belirterek, siyasetçilerin ayrıştırıcı dil yerine birleştirici dil kullanmalarının önemine dikkat çekti.

Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti (DP) de MHP’ye bayramlaşmaya gelen partiler arasında yer aldı. Partilerin hemen hemen hepsinin gündeminde ülkedeki ve bölgedeki gelişmeler vardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.