Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Cumhuriyet sayesinde Tunceli'den CHP'ye lider, Kayseri'den cumhurbaşkanı çıktı'

'Cumhuriyet sayesinde Tunceli'den CHP'ye lider, Kayseri'den cumhurbaşkanı çıktı'

Bayram tatilini Tunceli’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın üçüncü gününde doğup büyüdüğü ilçesi Nazımiye’ye gitti. Nazımiye ilçesinde sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu,...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 14:49
Bayram tatilini Tunceli’de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın üçüncü gününde doğup büyüdüğü ilçesi Nazımiye’ye gitti. Nazımiye ilçesinde sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, polis memurları ve vatandaşlarla bayramlaştı. Kılıçdaroğlu'nun gelişine tepki olarak BDP Nazımiye ilçesi tarafından parti binasına, "Aslını inkar eden haramzededir” pankartı asıldı.

İlçede Deniz Gezmiş adına yapılan parkın açılışını gerçekleştirdikten sonra bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, tüm Dersimlilerle gurur duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Tüm Dersimlilerle gurur duyuyorum. Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum. Bu toprakların çocuğuyum. Ballıca'da doğdum, katır sırtında amcam beni Nazımiye'ye getirirdi, 'oğlum bizim taksimiz de bu' derdi. Nazımiye'ye ilk geldiğimde burada elektrik yoktu. Şimdi biraz daha iyi. Çok gelişti m? Hayır. Az önce belediye başkanımız konuştu, 'büyük göç veriyor' dedi. Doğrudur. 'İşsizlik var' dedi doğrudur. Sanmayın ki sadece Nazımiye'de, Tunceli'de de işsizlik var. Türkiye'nin hangi iline, hangi ilçesine gitseniz gencecik çocukların işsiz olduğunu görürsünüz. O nedenle sorun sadece Nazımiye'nin sorunu değil, sadece Tunceli'nin sorunu değil, sorun Türkiye'nin sorunudur. O sorunu çözmek için yola çıktık. Daha aydınlık, daha güzel bir Türkiye için, huzurlu bir Türkiye için, onurlu bir Türkiye için yola çıktık. Halkın desteğini istiyoruz, sizin desteğinizi istiyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye’de barış ve huzuru sağlamak için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Siyasetçi olarak benim, diğer siyasetçilerin, yurttaşların, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, herkesin sorumluluğu vardır. Daha güzel bir Türkiye, barış içerisinde yaşayan bir Türkiye, huzur içerisinde yaşayan bir Türkiye, herkesin akşam evine ekmek götürdüğü, huzur içerisinde yaşayan bir aileyi egemen kıldığımız bir Türkiye. Eğer biz bunu yapabilirsek gerçekten bu topraklarda barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamış olacağız. Ben barış için, huzur için elimden gelen bütün çabayı göstereceğim. Burada size söz veriyorum, ayrışmaya asla izin vermeyeceğim, bölünmeye izin vermeyeceğim. Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle bir ve beraber yaşayacağız bu Türkiye'de. Mademki ulusal kurtuluş savaşını beraber verdik bu topraklarda, madem ki beraber bağımsız bir Türkiye'yi kurduk. O bağımsız ülkeyi özgürleştirmek, demokratikleştirmek, huzur içerisinde, beraber yaşayacağımız bir Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmak için yine beraber mücadele edeceğiz, yine ortak mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Cumhuriyet’in önemine vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu, “Eğer Nazımiye'nin Ballıca köyünden küçük bir memurun çocuğu bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne genel başkan olmuşsa, cumhuriyetin sayesinde olmuştur. Eğer Kayseri'de küçük bir esnafın çocuğu bugün Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı olmuşsa, o da cumhuriyetin sayesinde olmuştur. Cumhuriyetimizi güçlendireceğiz. Demokrasi ve özgürlükle taçlandıracağız cumhuriyeti. Böylece fırsat eşitliği sağlayacağız. Herkes bağımsızlık için, özgürlük için mücadele ederken geleceğe güvenle baktığı, geleceği özenle kurduğu bir Türkiye'yi isteyecektir ve onun mücadelesini bizler gerçekleştireceğiz.” dedi. Kılıçdaroğlu, Nazımiye ilçesindeki bayramlaşmanın ardından Ovacık ilçesine doğru hareket etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.