Dolar 32,2354
%-0.02
Euro 34,8281
%0.44
Altın 2.423,490
%1.26
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi Partisi ve Demokrat Parti’nin bayram gündemi Ergenekon kararları

İşçi Partisi ve Demokrat Parti’nin bayram gündemi Ergenekon kararları

Siyasi partiler arasıdaki bayramlaşmalar devam ediyor. Bu çerçevede CHP'yi İşçi Partisi ile Demokrat Parti ziyarek etti. Ziyaretin gündemini Ergenekon Terör Örgütü davasında açıklanan kararlar oluşturdu. Demokrat Parti Yerel Yönetimler Sorumlusu...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 13:24
Siyasi partiler arasıdaki bayramlaşmalar devam ediyor. Bu çerçevede CHP'yi İşçi Partisi ile Demokrat Parti ziyarek etti. Ziyaretin gündemini Ergenekon Terör Örgütü davasında açıklanan kararlar oluşturdu.

Demokrat Parti Yerel Yönetimler Sorumlusu Ertan Küçükay ve beraberindeki heyet, CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlığındaki heyetin ağırladığı Demokrat Parti’nin gündeminde Ergenekon davası kararları vardı. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Adnan Menderes’in özdeşleştirmesine tepki gösteren Küçükay, “Ordu bize 3 kere darbe yaptı ama orduya saygımız sonsuz. Adnan Menderes’i ağzına alacak en son adam Tayyip.” diye konuştu. Müebbet hapis cezası alan eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ’u işaret eden Küçükay, “Maden Genelkurmay Başkanı terör örgütüydü; O'nu orda nasıl tuttun. Onu oraya getirip altına imza atan Cumhurbaşkanı. Madem öyle uyumuşsunuz.” diye konuştu.

CHP'yi ziyaret eden İşçi Partisi'nin gündeminde de Ergenekon davası vardı. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Esinoğlu, “Ergenekon davası kararı sonuçlarının, Yargıtay'a taşınma ve temyiz gibi süreçler gerilimi düşürmeyi ve hiçbir hukukun olmadığını gösteriyor. Mücadele etmemiz ve AKP’den kurtulmamız gerekiyor.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da “İktidarın, İşçi Partisi’ne Aydınlık gazetesine toplu bir operasyonu var. Biz bunu kınıyoruz. Özgürlük ve siyasi anlamda bir mücadeleniz var ama iktidarın uyguladığı bir hukuksuzluk var.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.