Dolar 32,2078
%-0.11
Euro 34,7277
%-0.21
Altın 2.448,560
%0.66
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BDP, Meclis'in erken açılma teklifine destek verecek

BDP, Meclis'in erken açılma teklifine destek verecek

AK Parti ve BDP'liler arasında yapılan bayramlaşmada Meclis'in erken açılması konusu ele alındı.BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Meclis'in tatile girmemesi gerektiğini dile getirdi. Gerginliklerin ortadan kaldırılması adına başlatılan...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 11:29
AK Parti ve BDP'liler arasında yapılan bayramlaşmada Meclis'in erken açılması konusu ele alındı.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Meclis'in tatile girmemesi gerektiğini dile getirdi. Gerginliklerin ortadan kaldırılması adına başlatılan barış sürecinin daha hızlı yürüyebilmesi için Meclis'in tatile girmemesi gerektiğini dile getirdiklerini belirten Aksoy, “Dostlarımızla bunu paylaşmıştık, bayramdan sonra Meclis olağanüstü toplantıya çağrılırsa biz de bunu destekleriz. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur, Parlamento'dan yüksek bir beklenti var, bu beklentiyi karşılamak için hızlı çalışması gerekir.” diye konuştu.

AK Parti ve BDP arasındaki bayramlaşma AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP MYK Üyesi Gülçin İsbert ve BDP PM Üyesi Hüseyin Güngör, AK Parti’ye bayram ziyaretinde bulundu. BDP heyetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AK Parti Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, AK Parti Kadın Kolları Ar-Ge Başkanı Feyza Tokaç, AK Parti Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Rıdvan Özdemir karşıladı. Her bayramın aynı zamanda bir barış ve kardeşlik anlamına geldiğini belirten Aksoy, “Her bayram aynı zamanda düşünceleri ortaklaştırmaktır. Bayramınızı kutluyoruz.” dedi.

Bir gazetecinin, 'Meclis’in erken toplanması ile ilgili görüşler hakkında BDP’nin düşüncesi nedir'' ve 'İki yıl sonra bayram ziyaretini gerçekleştirmeniz çözüm sürecine bir katkı mı'' şeklindeki sorularına Aksoy şu cevabı verdi: “Meclis tatile girmemeliydi. Gerginliklerin ortadan kaldırılması adına başlatılan barış sürecinin daha hızlı yürüyebilmesi için Meclis tatile girmemeliydi. Dostlarımızla bunu paylaşmıştık, bayramdan sonra Meclis olağanüstü toplantıya çağrılırsa biz de bunu destekleriz. Türkiye’nin kaybedecek vakti yoktur, Parlamento'dan yüksek bir beklenti var, bu beklentiyi karşılamak için hızlı çalışması gerekir. Geçmişte önemli gerginlikler yaşandı, birçok konuda diyaloğa bile girmekten zorlandık. Hem biz hem de dostlarımızla ve belirli şeyleri çözeceğimiz insanlarla aramızda bir mesafe oluşmuştu. Bazen selamlaşmada bile zorluk çektik, artık bir yıldır yaşanan bu durumun ortadan kaldırılması için herkesin elini taşın altına koyup fedakarlık yapması gerekiyor. Bir geri çekilme gerçekleşti ve hala bu geri çekilme devam ediyor. Açık bir şekilde güven, iki halk arasında, siyasetçiler arasında bir gerginlik yaşanmasının ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu nedenle diyaloğun hızla sürdürülmesi lazım. Herkes sorumluluklarını yerine getirmeli. Bayramlaşma adımı bir güvene dair başlıyor, buna değer veriliyor. Atılması gereken adımlar hızla atılmalı, cezaevlerinde olan insanlar var, ceza kanunları değişmeli, Seçim Yasası değişmeli, baraj kaldırılmalı, tüm bunlar yeniden ele alınmalı, bu aşamada bunlarla ilgili adımlar atılmalı, bunları bir an önce aşarak Türkiye’nin önündeki engeller kaldırılmalı.”

Birlik beraberlik ve kardeşliğin adresinin bayramlar olduğunu belirten Kapusuz ise şunları söyledi: “Toplumda fakir fukara ve dayanışmayı güçlendirene önemli inanç değerlerimizdendir. Ramazan ayı toplumun bütün kesimlerinin kucaklaştığı, barışın egemen olduğu önemli günlerdendir. Millet olarak bayrama kavuştuk, şükürler olsun bu bayramlaşma ile toplumun siyaset kesiminden görmek istediği birlik, beraberlik ve kaynaşmayı görüyorlar. Şükürler olsun şehitlerimiz olmuyor, bu bizim için çok önemlidir. Gencecik bir fidanın yok olması hepimizi derinden üzüyor. Biz bu ülkenin geleceğine siyaset kurumu olarak katkı vermek isteyenler olarak büyük bir fırsat var önümüzde. Anayasa değişikliğinde uzlaşmacı tavır devam etmeli, darbe anayasasına son verilmeli, sivil ve özgürlükçü bir anayasa bu millete bir bayram hediyesi olarak takdim edilmeli. Elimizden geldiği kadar fedakarlık uzlaşma ve gayrete devam ediyoruz. Diğer siyasi partilerden bu iş konusunda destek alarak bu işi başaracağımıza inanıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.