Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis üyesi aday adayı olan Celal Kılıçdaroğlu: Büyük projelerimiz var

Meclis üyesi aday adayı olan Celal Kılıçdaroğlu: Büyük projelerimiz var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, CHP Buca belediye başkan aday adayı Hasan Nebi ile birlikte meclis üyesi aday adaylığını resmen açıkladı....

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 14:34
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, CHP Buca belediye başkan aday adayı Hasan Nebi ile birlikte meclis üyesi aday adaylığını resmen açıkladı.

CHP Buca belediye başkan aday adayı Hasan Nebi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Celal Kılıçdaroğlu, “Hasan Bey'le birlikte çalışmaya karar verdim. Diğer aday adayları ile görüşmedim. Hasan Bey'le sırt sırta, el ele vererek inşallah başaracağız.” dedi. Belediye meclis üyeliği aday adayı olmadan önce ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Cemal Kılıçdaroğlu, “Ağabeyimle görüştüm, bana yolun açık olsun dedi, başarılar diledi. Meclis üyeliği aday adaylığı için resmen başvurdum.” dedi.

Bir gazetecinin, “Hasan Nebi belediye başkan adayı olarak gösterilmezse ne yapacaksınız” yönündeki sorusunu yanıtlayan Celal Kılıçdaroğlu, “Burada küskünlük olmaz. Hasan Bey olur, Mehmet Bey olur, Ahmet Bey olur. Partimizi yıpratmamak için kim aday olursa olsun yine desteğimiz sürecektir.

"Partinizin adayı belli değilken genel başkanın kardeşi olarak bir aday adayının yanında olmanız eleştirilmenize neden olmaz mı'” yönündeki soruya da Celal Kılıçdaroğlu, “Ben, genel başkanın kardeşi olarak değil bir vatandaş olarak buradayım. Bu genel başkanın işareti olarak algılanmamalı. Buraya bir vatandaş olarak geldim, Hasan Bey'le el ele vererek kazanacağımıza inanıyorum.” diye cevap verdi.

HASAN NEBİ: ÖRGÜTÜN İÇİNDEN GELDİM

Parti örgütünün içinden geldiğini belirten CHP Buca belediye başkan aday adayı Hasan Nebi de Celal Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle çalışmaya karar vererek, meclis üyeliği için aday adayı olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Celal Kılıçdaroğlu’nun desteğinin kendisine güç verdiğini ifade eden Nebi, “Celal Bey, meclis üyeliği adaylığı için bir adayla çalışmak durumundaydı. Kendisi bizi seçti. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Nebi, gazetecilerin sorusu üzerine, “Ben bir genel başkanın kardeşi olarak değil, diğer meclis üyesi adayı arkadaşlarımız gibi sayın Celal Kılıçdaroğlu, diğer arkadaşlarımız onlar da partililer, emek vermişlerdir. Onlar da Celal Bey gibi Buca’da aday olmuşlardır. Celal Bey'in tabii artısı genel başkanımızın kardeşi oluşudur. Kendisi sonuçta Buca’da ikamet ediyor. Diğer meclis üyesi aday adayı arkadaşlarımız gibi o da bir adayın yanında çalışmak zorunda. Celal Bey böyle bir karar almıştır. Buca’da tekrar CHP bayrağını dikme çabasında bizim yanımızda karar aldı. Kendisi genel başkanın kardeşi olarak değil, Buca’daki diğer meclis üyesi adayı arkadaşlarımız gibi hepsi aynıdır, bizim için farkı yok. Bizim burada amacımız, biz Buca’yı nasıl alırı? Yoksa genel başkanın kardeşidir, genel başkandan böyle bir şey almış mıdır, almamış mıdır, bunun için önemli değil. Genel başkanımız da bu konuda bizim düşüncemizde sanıyorum. Kendisi bir vatandaş olarak Buca’da siyaset yapacağını söyledi. Buca’da bir aday adayının yanında görev almak istiyordu, bugün başka isimler de olabilirdi ama bizi tercih etti. Ben örgütün içinden geldim. Dışarıdan birilerinin desteğiyle gelmedim. Bugün ön seçim kararı alınırsa biz önseçimden de kaçmıyoruz. Biz örgütün içindeyiz, örgütün adayıyız. Biz örgütün içindeyiz, ön seçim istiyoruz. Genel başkanın kardeşi benim yanımda yer alıyor da ben atanacağım diye böyle bir kanaat aklımdan hiç geçmedi.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.