Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBP ve BDP’nin bayram gündemi: Çözüm süreci

BBP ve BDP’nin bayram gündemi: Çözüm süreci

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. Her iki ziyaretin gündemini çözüm süreci oluşturdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlığındaki heyet, önce BBP’yi daha sonra...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 14:38
Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) CHP’ye bayram ziyaretinde bulundu. Her iki ziyaretin gündemini çözüm süreci oluşturdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran başkanlığındaki heyet, önce BBP’yi daha sonra BDP’yi kabul etti. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ünsal Karabulut çözüm sürecinde vatandaşın endişelerini anlatarak, “Abdullah Öcalan serbest kalacak mı, gibi sorular var vatandaşın aklında. Biz halkın bu tedirginliğini Başbakana aktardık. BDP’li milletvekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın dedik. Bu görüşümüz başta olumlu bulundu. Biz, söz konusu milletvekillerine fezleke beklerken, birden barış süreci başlandı. Enteresan bir garabet içindeyiz.” dedi.

CHP, daha sonra BDP'li heyeti ağırladı. Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP’nin mümkün olduğunca barış sürecini desteklediğini aktardı. Aksoy, “Çözüm süreci 30 yıl önce olsaydı 60 bin insanımız bugün ölmeyecekti. Bu süreç içinde bile iki taraftan şehit haberleri almıyoruz.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da “Bir terör sorunu olduğu muhakkak. Ama bir çok sorunumuz da var. Seçim barajı yüzde 10 olması katılımcı, çoğulcu demokrasinin olmazsa olmazıdır. Ama AKP bunu kabul etmiyor. Basın özgürlüğümüz yok. Tutsak gazeteci sayısı en çok olan ülke Türkiye. En büyük medya patronu Başbakan Erdoğan. TMSF ile bir medyaya el koydu. Meyda patronlarının atamasını bizzat kendisi yapıyor.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.