Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de 10 ilçe başkanı Kılıçdaroğlu'yla görüştü

CHP İzmir’de 10 ilçe başkanı Kılıçdaroğlu'yla görüştü

CHP Genel Merkezi’nde İzmir özelinde sürpriz bir görüşme gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı, CHP İzmir Eski Milletvekili Erdal Aksünger’in davetiyle Ankara’ya giden 10 ilçe başkanı, Kılıçdaroğlu’yla görüştü. 25 dakika süren görüşme sonrası başkanlar yazılı bir açıklama yaptı. 7 Haziran seçim sonuçları ve 1 Kasım’da izlenecek stratejinin ağırlıklı konuşulduğu parti kamuoyuna duyurulurken, açıklamada, “ Görüşmede hiçbir bir ismin milletvekili yapılması ya da yapılmaması üzerine bir kelime dahi konuşmayacak kadar parti kültürümüz mevcuttur” ifadeleri kullanıldı. CHP Genel Merkezi'nde İzmir zirvesi

  • Ege Postası
  • 15.09.2015 - 21:00
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de 10 ilçe başkanı,  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla Genel Merkez’de sürpriz bir görüşme yaptı.

AKSÜNGER TELEFONLA ARADI
CHP İzmir Eski Milletvekili, Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Erdal Aksünger, İzmir'den bazı ilçe başkanlarını,  milletvekili aday listelerine yönelik görüşleri ile  erken seçim sürecinde bölgelerindeki hassasiyetleri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na dile getirmeleri adına
Ankara’ya davet etti.

BAKIRÇAY AĞIRLIKLI ÇIKARMA
Aksünger’in daveti üzerine Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü,  Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten, Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Kınık İlçe Başkanı Ramazan Pamukçu, Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve Foça İlçe Başkanı Günal Biçer Ankara’ya gitti.

HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ'
İzmir'den havayoluyla Ankara'ya giden başkanlar önce Aksünger’le bir araya geldi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yoğunluğu nedeniyle görüşme geç saatlere kaldı. Yaklaşık 25 dakika süren görüşmenin ardından ilçe başkanları ortak yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezinde 15 Eylül 2015 Salı günü yaptığımız görüşmede
-          İzmir’in ve ilçelerinin yapısı,
-          7 Haziran da yapılan genel seçimlerde aldığımız oy oranları,
-          1 Kasım seçimlerinin nasıl bir strateji izlenerek CHP’nin lehine nasıl oy arttırılabileceğimiz
-          Milletvekili sayısının nasıl yükseltilebileceği,
-          Hangi bölge de hangi siyasi partiden oy alınabileceği,
-          1 Kasım seçim beyannemesinde yer alabilecek konular
-          Türkiye’de ve İzmir’de nasıl bir strateji üzerine hareket edileceği,
gibi konu başlıklarında görüş alışverişinde de bulunulmuştur. 
Görüşme hiçbir kişi adına yapılmamıştır. Görüşmede hiçbir bir ismin milletvekili yapılması ya da yapılmaması üzerine bir kelime dahi konuşmayacak kadar parti kültürümüz mevcuttur.”

ARKA PLANDA AKSÜNGER İDDİASI
İzmir’de kontenjan adaylarda değişiklik beklentisi uzun süredir gündemi meşgul ederken, Aksüger’in ilçe başkanlarını Ankara’ya davet etmesi, manidar karşılandı. Ziyaretin arka planında Aksünger’in listeye yazılmasının olduğu iddia edildi. Aksünger’in telefon ettiği bazı ilçe başkanlarına “Benim ismimi verin” dediği iddia edildi.

TELEFON TRAFİĞİ YAŞANDI
Öte yandan gün içinde telefon trafiği yaşandı. İlçe başkanlarının Aksünger tarafından aranarak Ankara’ya davet edilmesinin basına yansıması sonrası Aksünger tarafından aranmayan bir çok ilçe başkanı bilgi almak adına birbirlerini aradı. Bir çok başkan “Biz niye aranmadık” diye sorarken, bazı ilçe başkanları süreçte yanlış anlaşılmamak adına Ankara’ya gitmedi.

İl Başkanı Bedri Serter, ilçe başkanlarının kendisine bilgi verdiğini Ankara'da yapılan görüşmeden haberi olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.