Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısı yapıldı: Öneri, sitem ve isyan!

CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısı yapıldı: Öneri, sitem ve isyan!

CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısı yapıldı. Toplantıda ilçe başkanları genel olarak sıkıntılarını dile getirdi. İlçe başkanlarının seçim bütçesi konusunda isyan ettikleri bu doğrultuda en önemli çıkışı Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın yaptığı öğrenildi. Durmaz'ın vekil adaylarının geçtiğimiz süreçte ekonomik anlamda ilçelere destek olmadığını ifade ettiği, erken seçim için adayların mutlaka maddi destek sağlamaları gerektiğini gündeme getirdiği belirtildi. Öte yandan toplantıda Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü il yönetimine sitem etti. CHP İzmir’de ilçe başkanları toplantısı yapıldı

  • Ege Postası
  • 14.09.2015 - 16:59
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ancak terör saldırıları sonrası gelen şehit haberleri nedeniyle ertelen ilçe başkanları toplantısı gerçekleşti.

SIKINTILAR KONUŞULDU
İl Başkanı Bedri Serter başkanlığında, il binasında basına kapalı olarak yapılan toplantıda ilçe başkanları genel olarak süreçte yaşanan sıkıntıları dile getirdi, erken seçim sürecinde yapılması gerekenler noktasında fikirlerini ortaya koydu.


BAŞAK VE GÜMRÜKÇÜ SİTEM ETTİ
Toplantıda il yönetimine iki ilçe başkanı sitem etti. Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün ilçe yönetimlerinin delege seçimlerinde bazı mahallelerde seçimi iptal etmesine yönelik aldığı kararların il yönetiminde bozulmasının doğru olmadığını nedenleriyle dile getirdi. Toplantıda bulunan il başkan yardımcıları ise aldıkları kararın arkasında durdu.

BAŞAK O HAMLEYİ GÜNDEME GETİRDİ
Konak İlçe Başkanı Başak’ın, bazı ilçe başkanlarını arayarak kendi aralarında bir araya gelerek süreçte il yönetiminin yaptığı yanlışları konuşmak adına attığı hamleyi gündeme getirdiği ve, “Biz toplanamayacak mıyız, kendimiz değerlendirme yapmayacak mıyız. İl yönetiminin yanlışları yok mu. Bunları konuşamayacak mıyız” dediği öğrenildi. 

BÜTÇE İSYANI!
Toplantıda ilçe başkanlarının seçim bütçesi yönünde yaşadıkları sıkıntıyı gündeme getirdikleri belirtildi.Başkanalrın seçim ofisi açamayacak durumda olduklarını dile getirdikleri öğrenildi. Bu doğrultuda en önemli çıkışı yapan isin Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz oldu.

ADAYLAR DESTEK VERSİN
Durmaz’ın, “İlçelerin ekonomik durumu kötü…Geçen seçimde vekil adaylarımızdan destek almadık. Vekil adaylarımız ilçelere katı koymadı. . Sürece ekonomik anlamda katılmalılar. İl başkanlığı bu süreci yönetsin. Vekiller ya il aracılığıyla katkı versinler il dağıtsın, ya da ilçelere direk destek versinler. Geçen seçimde ilin verdiği bütçeler seçim sürecinde kullanıldı. İlçeler kendi cebinden harcadılar. Bu mesele tartışmaya bile açılmasın. Destek olsunlar” dediği öğrenildi.

İKİ BAŞKANDAN İŞSİZLİK ÇIKIŞI
Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat’ın ise işsizlik vurgusu yaptığı öğrenildi. İkilinin parti adına çalışan gençlere iş bulunamamasının yarattığı sıkıntıyı gündeme getirdikleri belirtildi.

“DELEGE SEÇİMLERİ İPTAL EDİLMESEYDİ” ÇIKIŞI
Bazı ilçe başkanları da delege seçimlerinin ertelenmesi nedeniyle örgüte karşı zor durumda kaldıklarını dile getirdi, seçimlerinin bitirilmesinin daha doğru olacağını dile getirdi. Toplantıda bazı ilçe başkanlarının “Kontenjan adaylar gözden geçirilmeli” dedikleri ancak konunun gündeme alınmadığı öğrenildi.
Aday listeleri belli olduktan sonra belediye başkanları, adaylar ve ilçe başkanlarıyla toplantı yapılması kararlaştırıldı.


BAŞARISIZ MAHALLELERİ TESPİT EDİN
İl Başkanı Bedri Serter ve kurmayları ise ilçe başkanlarından sandık çalışması yapmalarını istedi. Serter ve kurmaylar ilçe başkanlarına, “Başarısız olduğumuz mahallelerin, sandıkların tespitini yapın. Bu yerlere yönelik nasıl güçlendiririz doğrultusunda çalışma yapın. Bazı ilçelerde köylerde oy artışı var ancak kent merkezlerinde yok. Bu duruma yönelikte çalışma yapın” dedi. İlçe başkanlarından ayrıca ilçeleriyle ilgili rapor hazırlamaları istendi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
Öte yandan toplantı bitiminin ardından il yöneticilerine 'olağanüstü il yönetim kurulu toplantısı' mesajı gitti. Çarşamba günü saat 11:00'de yapılacağı mesajla duyurulan toplantının 'olağanüstü toplantı' şeklinde duyurulması 'Cuma günü aday listelerinin belli olmasından önce kontenjan adaylara yönelik il yönetimi bir adım mı atacak' sorusunu akıllara getirdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.