Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümrükçü için 2 yıl hapsi isteniyordu: Pankart davası sonuçlandı!

Gümrükçü için 2 yıl hapsi isteniyordu: Pankart davası sonuçlandı!

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, 17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde, AK Partili 4 eski bakanın fotoğrafının bulunduğu ve hakaret içerdiği iddia edilen pankartın, parti binasına asılması gerekçesiyle 2 yıl hapis istemiyle tutuksuz yargılandığı davada beraat etti. 2 yıl hapsi isteniyordu: Pankart davası sonuçlandı!

  • Ege Postası
  • 14.09.2015 - 09:27
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü hakkında,  17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler'in fotoğraflarının ve bazı yazıların olduğu pankartı ilçe binasına asarak, hakaret suçu işlediği iddiasıyla açılan davanın karar duruşması yapıldı.

MAHKEMEDEN BERAAT KARARI
Karşıyaka 8’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında Gümrükçü için mahkeme beraat kararı verdi.

ALKIŞLARLA ÇIKTI
Davaya müdahil olan bakanların avukatları duruşmaya katılmadı. Gümrükçü beraat kararı sonrası adliye binasından partililerin alkışları arasında çıktı.

GÜMRÜKÇÜ:  AÇILMAMASI GEREKEN DAVAYDI
Beraat kararı sonrası Gümrükçü, şunları söyledi;

“CHP ‘ye üye olmak, CHP’de siyaset yapmak suç değildir. Nasıl başka siyasi partilere üye olmak anayasal haksa CHP’ye üye olmakta haktır. Türkiye’de muhalif olmak suç değildir. Siyasi düşüncelerinden dolayı insanların yargılanmadığı bir hukuk mücadelesi veriyoruz. Beraat kararı Çiğli’de ve başka yerlerde benzer yargılanan arkadaşlarımıza emsal olacaktır. Açılmaması gereken davaydı. Bakanlar müdahil olmak istedi davaya. Fakat avukatları bile katılmadı. Yapılan yargılama sonucunda hakim masrafların kamu tarafından karşılanmasına karar verildi. Türkiye bütçesine bu dava dolayısıyla yük geldi. Aydınlık Türkiye’yi kurma mücadelesine kaldığımız yerden devam edeceğiz. 1 Kasım’da partimizin iktidarı için çok çalışacağız. Dava sürecinde yanımda olan tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Avukatlarıma da teşekkür ediyorum” 


2 YIL HAPSİ İSTENMİŞTİ
17-25 Aralık operasyonlarının yıl dönümünde  ilçe binasına asılan 4 bakanın maskeli pankartları Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla indirilmiş ve ilçe başkanı Gümrükçü hakkında ‘Kamu görevlisine zincirleme hakaret’ suçlaması ile iddianame hazırlanmıştı. İddia makamı Gümrükçü’nün 2 yıla kadar hapis cezası istemişti. Davanın ilk duruşması Karşıyaka 8’inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülmüş, Gümrükçü’nün savunması 9 avukat tarafından yapılmıştı. Gümrükçü’ye tüm davalarda İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, gençlik kolları üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partili de destek vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.