Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de eski vekiller başvuru yapacak mı'

CHP İzmir'de eski vekiller başvuru yapacak mı'

CHP’de aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Önseçimden çıkan adayların erken seçim listelerinde yer alacağı açıklanırken, 7 Haziran’da kontenjandan aday gösterilen bazı isimlerde değişiklik yapılmasına yönelik İzmir Örgütü’nde beklenti oluştu. Gözler CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen 3 eski vekile çevrildi.Son seçimde kontenjandan aday adayı olup listelerde yer almamaları sürpriz olarak nitelendirilen Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam ve Rahmi Aşkın Türeli, Ege Postası’na adaylık başvurusu yapıp yapmayacaklarıyla ilgili açıklamada bulundu. CHP İzmir'de 'değişim' beklentisi var: Gözler eski vekillerde

  • Ege Postası
  • 03.09.2015 - 12:46
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 1 Kasım’da yapılacak erken seçim için milletvekili aday adaylığı başvuruları başladı. Başvurular 7 Eylül Pazartesi saat 17.00'de sona erecek. CHP, erken seçimde milletvekili adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek. PM bu konuda Genel Başkan ve MYK’ya tam yetki verdi. CHP’de aday listelerinin çok fazla değişmesi beklenmezken, önseçimden çıkan isimlerin listelerde yer alacağı açıklandı.

SERTEL YAZILACAK İDDİASI
İzmir Örgütü’nde 7 Haziran’da kontenjan aday gösterilen isimlere yönelik değişiklik beklentisi var. CHP Lideri’nin YSK tarafından adaylığı düşürülen Atila Sertel’i listeye yazacağı iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de bir önceki döneme göre vekil sayısında kayıp yaşanması nedeniyle listelerde birkaç değişiklik yapabileceği öne sürülüyor.  

3 ESKİ VEKİL NE YAPACAK'
Yeniden aday adaylığı sürecinin başlanması ve kontenjan adaylarda değişiklik yapılması gerektiğinin gündeme getirilmesi sonrası gözler, Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen İzmir'in 3 eski vekiline çevrildi. 7 Haziran sürecinde kontenjan aday adayı olarak başvuran, listelerde yer almamaları sürpriz olarak nitelendirilen Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam ve Rahmi Aşkın Türeli, Ege Postası’na adaylık başvurusu yapıp yapmayacaklarıyla ilgili açıklamada bulundular.

2 AÇIK KAPI BİR HAYIR
Bu isimlerden Kılıçdaroğlu'nun Danışmanlığını yapan Erdal Aksünger, “ Genel Başkan’ın iradesiyle ilgili bir konu. Şartla oluşursa başvuru yaparım. Süreçte bir tevazu olursa başvuru yaparım.  Başvuru yapayımda beni seçsinler diye bir düşüncem olmaz” dedi. Esnaf üzerinde etkisiyle dikkat çeken Mehmet Ali Susam  “Adaylık başvurusu yapmayacağım” diyerek net tavrını ortaya koydu. Vekilliği döneminde Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Rahmi Aşkın Türeli ise, “ Değerlendirme yapıyorum. Henüz bir karar vermedim” dedi.  

Aksünger ve Türeli'nin pazartesi saat 17:00'ye kadar adaylık başvurusu yapması bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.